8 Mart için açıklama yapmak da balon uçurmak da ‘yasak’
Elazığ’da KESK’in yapmak istediği 8 Mart açıklamasına izin çıkmadı. Mor balonlar uçurmak isteyen Mimarlar Odası Ankara Şubesi kadınları da polis engeliyle karşılaştı.

SES Elazığ Şube Başkanı Derya Coşkun, Hozat Garajı’nda yapmak istedikleri açıklama için Valiliğe yapılan başvuruya “Uygun bulunmamıştır” cevabı aldıklarını söyledi. Coşkun, “Ama biz buna rağmen etkinliğimizi yapacağız. Sendika binamızda söyleşi ve sinevizyon etkinliği yapacağız. İş yerlerinde kadın etkinlikleri örgütlemeye çalışacağız, ziyaretler gerçekleştireceğiz. Mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

POLİS: YÜKSEK SESLE ŞARKI SÖYLEMEYİN
TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi 8 Mart dolayısıyla kadın, kent ve mekan konulu basın toplantısı gerçekleştirdi. Oda binasında konuşan Ankara Mimarlar Odası Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “100 yıl önce aldığımız kadın haklarından vazgeçmeyeceğiz”dedi. Toplantının ardından Yüksel caddesindeki insanlık anıtının önünden mor balon uçurmak isteyen kadınlara polis engel olurken ellerindeki mor çiçekleri koymalarına da izin vermedi. Ardından şube binası önünde şarkı söyleyen kadınlara da polis, “Toplu halde ve yüksek sesle şarkı söylemezsiniz”dedi.

İlgili haberler
Ankara'da 8 Mart: Polis saldırdı, kadınlar darp ed...

Ankara Kadın Platformunun çağrısıyla bir araya gelen kadınlar yoğun yağmur yağışına rağmen Çankaya B...

Kocaeli’de kadınlardan pankartlı protesto: 8 Mart...

Valiliğin OHAL gerekçesiyle 8 Mart’ta düzenlenecek eylemine izin vermediği Kocaeli Kadın Platformu ş...

Ankara 8 Mart’ında polis saldırısına uğrayan Selma...

Şiddete, savaşa, OHAL’e ve sömürüye karşı Ankara’da taleplerini dile getirmek için 8 Mart eylemi yap...