Akit’in ettiği: Nice kerametler belirdi... Aman dikkat!
Efendiler, Ey Akit denen gazetenin yazarları, bu gazeteye görüş verenler; 14 yaşından söz ediyorsunuz. 14 yaş lise 1. sınıf öğrencisi demek farkında mısınız?

Eylül ayı demek okulların açılması demek, masraf kalemlerinin hele de krizle zorlaşan bütçelerin iyice de zorlanması demek. Temel tüketim maddelerinin fiyatlarının hızla arttığı, elektriğe, doğalgaza zamların geldiği bir dönemde insanın içinden hiç eylül, sonbahar romantizmi falan yapmak gelmiyor. Sevimsiz bir ay geliyor, sevimsiz bir kışa hazırlanıyoruz orası muhakkak.

Ancak bir durum var ki hiç hız kesmiyor, mevsimler değişse de değişmiyor. Çocukları evlendirmek için çabalayanlardan söz ediyorum. Bu nasıl bir ısrardır ki vazgeçmiyorlar, sürekli gündemde tutuyorlar.

Akit denen gazetenin geçtiğimiz hafta arka arkaya yaptığı iki haber bunun çok somut örneği. Kendilerince bilimsel kriterlere dayandırmayı seçmişler bu sefer. Önce Amerika’dan Avrupa’dan örnekler vererek orada 14 - 15 yaşındakilerin evlenmelerinde bir sorun olmadığı belirtilmiş, arkasından da evlilik için buluğa ermenin yeterli olduğu, buluğ durumunun da coğrafyaya göre değiştiği, sıcak memleketlerde 15 yaşında olunabileceği gibi, soğuk yerlerde daha geç yaşların söz konusu olduğu biçiminde “uzman” görüşlerine yer verilmiş!

İnsan okudukça gerçekten dehşete kapılıyor. Hiç utanmadan sıkılmadan 14, 15 yaşındaki çocukların evlenmelerinin mümkün olduğu, bunun ne kadar normal olduğu sayfalarca anlatılmış, yetmemiş gazete bunu manşet yapmış. Bu arada sürekli İslam Hukukunda evlenme için bir yaş olmadığı vurgulanmış ve nefsin ve nesillerin korunması için evliliklerin önünün açılması gerektiğinden söz edilmiş. Daha da anlatayım mı, anne babaların buluğa yaklaşan çocuklarını evlilik için hazırlaması, kadının kocasına karşı görevlerini öğretmesi gerektiği ifade edilerek, ısrarla 14 yaşından itibaren çocukların dini nikahla evlenebileceği, bunun dinin bir gereği olduğu tekrar tekrar söylenmiş.

Efendiler, Ey Akit denen gazetenin yazarları, bu gazeteye görüş verenler; 14 yaşından söz ediyorsunuz. 14 yaş lise 1. Sınıf öğrencisi demek farkında mısınız? Henüz ortaöğretimi yeni bitirmiş, liseye yeni başlamış çocuklardan söz ediyorsunuz. Tek dertleri okul, ders, kitap, müzik, dans olması gereken çocuklardan bahsediyorsunuz. Şimdi size yapmayın diyeceğim bir anlamı olmayacak farkındayım, o yüzden utanın diyorum sadece, el insaf diyorum.

Kadınları ve bu ülkenin tamamını böyle ikna etmek istiyorlar. Çocuklarınızı evlendirmek dinin gereği diyorlar. Buradan ikna olup çocuk evliliklerinin, taciz ve tecavüzün önünü açmak yapmaya çalıştıkları. Bakın, Medeni Kanun evlilik için yaş sınırı koymuş iken “hayır bir yaş sınırı yok takılmayın böyle şeylere” diyorlar.

Oysa 18 yaşın altındaki bütün kişilerin çocuk olduğunu tekrar hatırlamalıyız sanki. Çocuklar için evlilik değil, daha iyi eğitim ve hayat koşulları konuşulmalı bir ülkede. Çocuk gelişimi, psikolojisi gibi bilimsel değerlendirmeler söz konusu olmalı. Çoğunluğun Müslüman olduğu bir ülkede çocuklarını okutmak isteyen ailelere din dışı davranıyorsunuz baskısı değil de nedir bu Allah aşkına.

Çok kötü bir şey yapıyorlar ne olur bunun farkına varalım. Çocukların okumadığı, eğlenmediği, hayata dair umut ve hayallerinin olmadığı bir gelecek sunmak istiyorlar. Bunu bize diyorlar ama; bu ülkenin yoksullarına, emekçilerine... Çocuklarınız ancak evlenebilir başka bir gelecek hayal etmeyin diyorlar. Ama lütfen şunu hatırlayın; bunları yazanlar, bu fetvaları verenler, bu şekilde yasalar çıkartmak isteyenlerin çocukları yurtdışında okuyor, imam hatip liselerine falan gitmiyor, özel okullarda eğitim alıyorlar.

Çocuklara tecavüz edenlere evlilik durumunda af getirmek istediler, Anayasa Mahkemesi 15 yaş sınırını değiştirdi, yeni yasa hazırlığında 12 yaş sınırı getirmek istiyorlar. 15 yaşın üstü için cinsel istismarı, istismar olarak tanımlamayacakları yasal düzenlemeler planlıyorlar. Bunun yasal hazırlıklarını yaparlarken bir yandan da bu şekilde ikna işleri yapıyorlar.

Bu yazılanlar, çizilenler çocukların istismarını artırır emin olun. 14 yaşındaki bir çocuğa tecavüz etmeyi hak gören insanlar çoğalır. Sonra bu çocuklarla evlenmek isteyenler artar, imam nikahı esas nikah haline gelir. Medeni Kanun resmi evlilik, nafaka, boşanma, velayet artık kadınların kullanamayacağı haklar olabilir.

Gerçekten büyük bir tehlikeden söz ediyoruz, çocuklarımızın üzerinde kara bulutlar dolaşıyor, geleceklerini çalmak için tepelerinde uçuyorlar bıkmadan usanmadan. 14 yaşındaki çocuk evlenemez lütfen buna izin vermeyelim. Bunun dini atıflarla yapılması ise dini duygularımızı sömürmekten başka bir şey değil.

Yasal düzenlemeler de gelecek şimdi, bu mesele hiç gündemden düşmeyecek emin olun. Bizler ya çocuklarımızın hayatlarını kurtaracağız, koruyacağız onları ya da çok kötü olacak her şey. Kadınlar verecek bunun kararını çocuklar söz konusu olduğunda buna izin vermeyiz çok inanıyorum buna.

İlgili haberler
Şiddeti Önleme Yasası sadece ucube Akit’in hedefin...

Akit gazetesi bugünkü manşetinde Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Karşı Kanun’u hedef aldı. Ancak y...

Kadınlar öldürülüyor, Akit ‘zavallı erkekleri’ sav...

Akit’in günlerdir manşetine taşıyarak hedefe koyduğu 6284’ü Avukat Devrim Avcı yazdı: ‘Zavallı babal...