Balıkesir Kadın Platformu: Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Kapatılamaz
Balıkesir Kadın Platformu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna açılan bu davanın kadınların mücadelesine ve dayanışmasına yönelik saldırının bir parçası olduğunu söyledi.

Balıkesir Kadın Platformu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna açılan kapatma davasına karşı basın açıklaması yaptı.

Yapılan açıklamada açılan bu davanın kadınların mücadelesine ve dayanışmasına yönelik saldırının bir parçası olduğuna değinildi. Açıklamada, "Kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'nden 20 Mart 2021 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile çıkıldı. Türkiye’de, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasının ardından 302 kadın, erkekler tarafından öldürüldü, 254 kadın ise şüpheli olarak ölü bulundu. Her gün en az İki üç kadın cinayeti haberi alıyoruz. Kadınları korumayan iktidar, bu  dava ile kadınların birbirini korumak ve mücadele etmek için yan yana geldiği örgütleri hukuksuzca kapatmaya çalışmaktadır. Buna asla izin vermeyeceğiz! Dayanışmayı ve mücadeleyi büyüteceğiz! Baskılar, kapatma davaları mücadelemize engel olamayacak! Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği Kapatılamaz!" dendi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül