Batmanlı kadın futbolculara ırkçı saldırı
Batman Belediyespor Kadın Futbol Takımı Kayseri’de oynanan maçta ırkçı saldırıya maruz kaldıklarını iddia etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig Play-Off maçında Kayseri’de karşı karşıya gelen Kayseri Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı ile Batman Belediyespor Kadın Futbol Takımı arasında maçta kadın futbolcuların Kürtçe pas istemeleri nedeniyle gerginlik çıktığı belirtildi.

Batmanlı yöneticiler mağlup ayrıldıkları maçtan sonra saldırıya uğradıklarını söyledi.

Pazar günü Kayseri’de kadınlar 3. Lig Play-Off maçında karşı karşıya gelen Kayseri Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımı ile Batman Belediyespor Kadın Futbol Takımı oyuncuları arasında sahada kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Batmanlı kadın futbolcuların maç esnasında birbirlerinden Kürtçe pas istemeleri üzerine Kayseri takımı oyuncuları hakeme başvurarak, “Bize Kürtçe küfür ediyorlar” dedi. Maçın orta hakemi, Kayserili kadın futbolcuların şikayeti üzerine, “Hayır bunun küfür veya hakaret ile alakası yok. Dil evrenseldir, herkes istediği dilde konuşmakta özgürdür ve kimse dili yasaklayamaz’ dedi. Karşılaşma ev sahibi takımın 1-0 galibiyeti ile sona ererken, maçtan sonra yöneticiler ve teknik ekipler arasında kavga çıktı.

Batman kadın futbol takımının teknik direktörü Mehmet Kalkan, yaşanan olayı anlatırken, önce maç esnasında kendi futbolcularının Kürtçe konuşarak birbirlerinden pas istediklerini belirtip “Rakip oyuncular hakeme kendilerine Kürtçe küfür edildiğini söylemiş. Hakem de sanırım Kürtçe bildiği için bunun küfür olmadığını, dilin evrensel olduğunu söyleyince karşılaşma devam etti ve 1-0 yenildik. Maçtan sonra rakip yöneticiler bize saldırdı ve masörümüz yaralandı. Saldırıyı kınıyoruz. Biz kendilerini burada 2-0 yendiğimiz için bize karşı sanırım bilenmişlerdi” dedi.

Kaynak: MedyaScope

İlgili haberler
GÜNÜN BELLEĞİ: Güney Afrikalı kadınlardan ırkçılığ...

9 Ağustos 1956 günü, siyahların hareket özgürlüğünü kısıtlamayı amaçlayan geçiş yasalarının kaldırıl...

GÜNÜN DOSTLUĞU: Maruz kaldıkları ırkçılığın bir ar...

Irkçılık iki kadının yaşamını birleştirdi. Filipinli Jelina Haines ve Avustralya’nın Ngarrindjeri ka...

GÜNÜN PARODİSİ: Amerika’daki gündelik ırkçılık

Cat Adell Amerika’daki gündelik ırkçılığı konu alan harika bir parodi videosu çekti. Bu videouyu ise...