Burhaniye’de kadınlar, 2 çocuğu istismar eden öğretmeni protesto etti
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde kadınlar iki öğrencisini istismar ettiği iddiasıyla tutuklanan rehber öğretmeni protesto etti.

Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması Platformu üyeleri, 2 öğrencisini istismara maruz bıraktığı için tutuklanan rehber öğretmenini protesto etmek için Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Kadınlar, “Bu davanın takipçisi olacağız” dedi.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde kardeş olan 2 erkek ilkokul öğrencisine evinde cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan evli ve 2 çocuk babası rehber öğretmen Ö.A’ya tepkiler dinmiyor. Burhaniye Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması Platformu üyeleri basın açıklaması yaptı. Kadın platformu adına basın açıklamasını okuyan Leyla Küçükçetin şunları söyledi:

“Bugün, Ayvalık’tan, Burhaniye’den, Edremit’ten, Akçay’dan, Altınoluk’tan, Küçükkuyu’dan Gömeç’ten kadınlar bir araya geldik. İstismara uğrayan çocuklarımızın sessiz çığlıkları olmak, birlikte haykırmak için. Çocuğuma dokunma. Bağır herkes duysun. Susmuyoruz, korkmuyoruz. İstismar edilen çocuklarımızın haykıran sesi olmak için toplandık. Burhaniye Bahçelievler İlkokulu’nda iki erkek öğrencisini istismar eden bir erkek öğretmen, bilgisayarında çocuk pornosu bulunduğu için Tokat’tan buraya gönderiliyor ve çocuklarımıza rehber öğretmen yapılıyor. Sonra da buradaki çocukları istismar ediyor. Anne ve çocuk susmadığı için bu istismarcı adam tutuklanıyor. Biz kadınlar da susmayacağız. Hem kendimiz, hem de çocuklarımız için başımızı öne eğmeyeceğiz. Dava sürecinin takipçisi olacağız.”

İlgili haberler
Çocuk istismarına tepkiler büyüyor: İstismarı önle...

İstanbul’da 5 yaşındaki çocuğa istismarın ardından başlayan tepkiler sürüyor. Eylemlerde kadınlar, i...

İstismar davasında sanığa 25 yıl hapis cezası veri...

Adana’da camiye Kur’an kursu için gelen 12 yaşındaki çocuğa istismarda bulunan imam M.D., 25 yıl hap...

GÜNÜN RAKAMI: 3 ayda 483 çocuk istismara uğradı

Ankara Barosu Çocuk Hakları Merkezinin raporuna göre 2019’un ilk 3 ayında en az 483 çocuk cinsel ist...