Daha çok kişiye dokunabilsin diye... ‘Elif’i artık internetten izleyebilirsiniz
10 Ekim Ankara Katliamı’nda hayatını kaybeden Elif Kanlıoğlu anısına hazırlanan ‘Elif’ belgeseli internetten paylaşıma açıldı.

10 Ekim 2015’te Ankara Garı önünde yaşanan ve 103 kişinin hayatını kaybettiği katliamda yaşamını yitirenlere adanan ‘Elif’ belgeseli internetten paylaşıma açıldı. 

Katliamda hayatını kaybeden Elif Kanlıoğlu’nun yaşamına farklı pencerelerden bakan belgesele ilişkin yönetmenleri Elif Ergezen ve Emre Kanlıoğlu da açıklama yaptı. Ergezen ve Kanlıoğlu’nun açıklaması şöyle:

“10 Ekim 2015 tarihinde ‘Emek, Barış ve Demokrasi’ Mitingi için Türkiye'nin her yerinden Ankara'ya gelmiş herkes, bu ülkenin geleceği ve umuduydu. Ankara Garı önünde IŞİD'in gerçekleştirdiği bombalı saldırıda öldürülen 103 kişiyle beraber biz sadece kardeş, evlat, arkadaş, eş yitirmedik; tanıdıkça daha iyi kavrıyoruz ki biz aynı zamanda bu ülkenin en güzel insanlarını kaybettik. Ve işte Elif de onlardan biri... Onları iyi tanımak, neden öldürüldüklerini de daha anlaşılır kılıyor. Bu nedenle öldürülen her bir arkadaşımız için bir belgesel yapma çağrısına katılarak biz de Elif'i size anlatmak istedik. Filmi beraber izleyip yüz yüze ‘Elif’ sohbetleri yapmakla bir yıl geçti... Şimdi de daha çok insana ulaşması için filmi internetten paylaşıyoruz. Böylece Elif onu tanıyan herkesin yaşamına dokunmaya devam edebilsin istiyoruz. Katliamın birinci yıl anmasında Elif'in annesi “Bir yıl öncesine kadar Elif benimdi, şimdi herkesin” diyordu. Elif hepimizin. 103 canın 103'ü de bizim! Anılarına saygı ve sevgiyle...”

İzlemek için: TIKLAYIN



İlgili haberler
Elif hep bizimle olacak

10 Ekim günü Ankara’ya gidenler arasındaydı Elif Kanlıoğlu. “Barış” istiyordu o da binlercesi gibi....

GÜNÜN BELGESELİ: Elif

10 Ekim Barış Mitingi’ne yönelik IŞİD saldırısında hayatını kaybeden 102 insan, şiir ve edebiyattan...

‘Elif’ belgeseli gösterimi...

10 Ekim Katliamında hayatını kaybeden Elif Kanlıoğlu’yu anlatan Elif belgeselinin izleneceği bir anm...