‘Daha fazla bir araya gelmeliyiz’
Pandemi döneminde işsiz kalan Gurbet Fındık, kadınların hakları için daha fazla bir araya gelmesi gerektiğini söyleyerek, tüm kadınları 8 Mart’ta alanlarda olmaya davet etti.

Bornova Kadın Dayanışma Derneği ile Ekmek ve Gül İzmir’in Atatürk Mahallesinde yaptığı 8 Mart etkinliğine katılan işsiz Gurbet Fındık, tüm kadınları hakları için 8 Mart’ta alanlarda olmaya davet etti.

Pandemiden önce hukuk bürosunda çalıştığını söyleyen Fındık, “Pandemide hamile olduğum için işten çıkarıldım. Hamileyken ‘ücretsiz izne çıkarıyoruz’ dedikten sonra kibarca işten attılar. Bir buçuk yıldır evdeyim. Psikolojik, maddi ve manevi olarak yıprandık. Küçük bir çocuğum var, sadece eşim çalışıyor. Onun aldığı maaşla geçinmeye çalışıyoruz. Kiradayız, bin lira kira veriyoruz. Belediyeden de yardım istedim ama gelmedi. Sigortalı çalışan insanlara bile yardım gitti bize gelmedi. Kaç kez yardım için başvuru yaptım. Hiçbir şekilde yardım gelmedi” diyerek yaşadıklarını anlattı.  

‘KADINLAR OLARAK DAHA FAZLA BİR ARAYA GELMELİYİZ’

Kadınların her alanda haklarının tanınmasını isteyen Fındık, “Haklarımız verilsin, sadece sözlü olarak değil gerçek anlamda haklarımızın verilmesini istiyorum. Çocuğumu bırakacak yer olmadığı için her şeye katılamıyorum ama elimden geldikçe bir şeyler yapmaya çalışıyorum” dedi.

AKP’nin açıkladığı paketleri de değerlendiren Fındık, “AKP’nin yapacağı yenilikler inandırıcı gelmiyor. Biz kadınlara eşit değer vermiyorlar. Kadınların bu konuda daha bilinçli olması lazım. Kadınları değiştirmeliyiz ama çok fazla bir araya gelemiyoruz, evin içinde de kimse değişemiyor. Hiçbir şey değişmiyor diye insanların güveni kalmadı. Ama daha fazla bir araya gelmeliyiz. İnancı, siyasi düşüncesi ne olursa olsun tüm kadınları haklarımız için 8 Mart’a bekliyorum” diye konuştu.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
8 Mart: Hesabımızı yaptık, hesabını soracağız!

Bu 8 Mart’ta ortak taleplerimizle bulunduğumuz her yerde haklarımız ve hayatımız için buluşuyoruz.

8 Mart: Her ‘tarih’in bir tarihi vardır!

8 Mart’ı 8 Mart yapan tarihi, emekçi kadınların mücadelesinin tüm dünya kadınlarına mirasını, bu kök...

İl il 8 Mart 2021 buluşmaları

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlar ülkenin dört bir yanında, pandemiye, artan baskılara,...