Demirören'den DHA Muhabirine 'Eylem Tok haberini yayınlama' baskısı
Yazar Eylem Tok'un oğlunun bir kişinin ölümüne neden olduğu kazayla ilgili ortaya atılan iddiaya göre Demirören'in eşi Revna Demirören’in şoförü, DHA muhabirine kaza haberini girmeme baskısı yaptı.

Yazar Eylem Tok'un 17 yaşındaki oğlu T.C'nin Oğuz Murat Acı'nın ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olduğu kazayla ilgili çarpıcı kayıt dün akşam saatlerinde sosyal medyada dolaşıma girdi.

SES KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

Sosyal medyada bir anonim hesap, kazanın gerçekleşmesi sonrası konuyu haber yapmak isteyen DHA muhabiri Rojda Altıntaş ile Yıldırım Demirören'in eşi Revna Demirören'in şoförü olduğunu iddia ettiği İlker isimli şahıs arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarını yayımladı. Telefondaki şahsın, haberin yayınlanmaması için DHA muhabiri Rojda Altıntaş ile konuştuğu iddia ediliyor. İlker isimli kişi telefonda Altıntaş’a, "Ben Demirören'den Revna hanımın şoförüyüm. Bu Timur'un haberi varmış da basacağım demişsiniz" dediği duyuluyor.

'HABER ÇIKSAYDI ABD’YE KAÇABİLİR MİYDİ?'

İstanbul’da 12 Mart’ta meydana gelen ölümlü kazanın haberi, DHA tarafından iki gün sonra kazaya karışanların kimliği belirtilmeksizin servis edilmişti. Söz konusu telefon kayıtları, ölümlü kazada çarpan araçta bulunan kişilerin bilgisinin DHA’da bulunduğunu gösteriyor.

Söz konusu anonim hesap, "2 gün sonra Oğuz Murat Acı’nın yakınları X'de (Twitter) flood yazarak olayı duyuruyor. Demirören grubu tüm bunları yapmamışçasına olayı takip ediyor gibi yapıyor. 5 Mart tarihinde olay Türkiye'nin gündemine oturuyor. Ancak eğer Demirören ailesi 2 Mart tarihinde haberin yayınlanmasına müsaade etseydi, Eylem Tok Mısır'dan ABD'ye kaçabilir miydi? Demirören grubu, sadece oğulları cipte bulunduğu için Eylem Tok'un ABD'ye sessizce gitmesine yol açmıştır. Peki, kazada ölen genç insanın hakkını kim savunacak?' ifadelerini kullandı.

ROJDA ALTINTAŞ: GÖRÜNTÜLERİ KENDİM PAYLAŞTIM

Gazeteci Rojda Altıntaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“Kamuoyunu yakınen ilgilendiren ‘Eylem Tok’ olayıyla ilgili yeni bilgilere ulaşmam ve yayınlamam girişimleri kapsamında bağlı bulunduğum yayın kuruluşunun patronajı ve sair çevreler tarafından çeşitli baskılara maruz kaldım. Bu noktada aileme yönelik endişelerimden dolayı 8 hafta boyunca sustum. Görüntüleri ses kayıtları dün gece bizzat kendim paylaştım. Bu noktadan sonra işsiz kalmayı göze alarak vicdanen rahat olsam da geç kaldığım için özür dilerim. Genç bir kadın gazeteci olarak korkmadığımı ve gazetecilik faaliyetlerini alternatif yollarla muhakkak devam ettireceğimin altını çiziyorum. Konuyla ilgili tüm girişimlerin kim veya hangi çevrelerden gelirse gelsin Avukatım Mehmet Zengin tarafından kayıt altına alınarak hukuki takibi yapılacaktır.”

Eyüpsultan'da, 1 Mart'ta kullandığı lüks arabayla yol kenarındaki ATV tipi araçlara çarparak Oğuz Murat Acı'nın ölümüne, İ.G, T.A, S.K. ve H.T'nin yaralanmasına neden olan 17 yaşındaki T.C. ile annesi yazar Eylem Tok kaza sonrası İstanbul Havalimanı'ndan Mısır'a kaçmış, ardından ise Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmişlerdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı daha sonra T.C. ve Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.

Fotoğraf: DHA