Denizli Ekmek ve Gül: Yasaklara cevabımızı örgütlenerek vereceğiz
Denizli’de 8 Mart öncesi bir aylık eylem yasağı kararı alınmasına tepki gösteren Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu, “Yasaklara cevabımızı örgütlenerek vereceğiz” dedi

Denizli’de eylem ve basın açıklamalarının 1 ay süreyle yasaklanması tepki çekti. Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu “Yasaklara cevabımızı örgütlenerek vereceğiz” dedi.

Fotoğraf: Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, koronavirüs salgını gerekçesiyle bir ay süreyle tüm açık alanlarda eylem, basın açıklaması ve gösteri yürüyüşlerini yasakladı. Açıklamaya göre yasak 8 Mart’ı da kapsayacak. Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu Sözcüsü Seher Zeytun Doğan konuya ilişkin açıklama yaparak, salgın bahane edilerek hak ve özgürlüklerin kısıtlandığını ifade etti.

Doğan, “Emekçilerin salgından korunmasını sağlayamayanlar, aşılanmaları ile ilgili en ufacık bir plan yapmayanlar, söz konusu emekçilerin hak talepleri, sendikalaşma özgürlükleri, grev hakları olunca onların sağlığını ne kadar çok düşündüklerini(!) grevlerini yasaklayarak gösterdiler. Tıpkı bugün Boğaziçi üniversitesinde başlayan demokratik, özerk üniversite talebinin kayyum rektör Melih Bulu’nun istifası istemiyle ülkenin dört bir yanında karşılık bulması sonucunda valilikler eliyle destek eylemlerinin devamının engellenmesi için yasaklamaların gelmesi gibi. Bu yasağın tam da bugün açıklanması ve 8 martı kapsayacak şekilde olması tesadüfi değil bizzat kadınların alanlarda taleplerini haykırmanın önüne geçmek için yapılmıştır. Şehrimizdeki bu yasaklamanın da emek ve demokrasi güçlerinin, işçi ve emekçilerin, kadınların faaliyetlerinin kısıtlanmasına yönelik olduğunu biliyoruz” diye konuştu.

'KADINLARIN ALANDA OLMASINI ENGELLEMEK İSTİYORLAR'

Doğan, yasakların esas olarak emek ve demokrasi güçlerine yönelik olduğunun altını çizerek, “Kadınlar her gün fabrikalarda ucuz iş gücü olurken, ekonomik krizin yükünü omuzlarken, her gün öldürülürken kadınların güvenceli iş, güvenli yaşam taleplerini görmezden gelenler kadınların alanlarda olmasını pandemi bahanesi ile engellemek istemektedir. Salgına yönelik hiçbir gerçekçi önlem almayanların, 'fabrikalarda çarklar her şeye rağmen dönmeli' diyenlerin, hakkını arayan kesimlere yönelik tutumu ikiyüzlülüktür” dedi

Mücadele çağrısı yapan Doğan, “Buradan bir kez daha ifade ediyoruz ki bizler ne bu yasaklamalardan yılgınlığa düşeriz ne de ‘Güvenceli iş, şiddetsiz yaşam ve örgütlü mücadele’ talebimizden geri adım atarız. Her türlü krizi kendi iktidarının bekası için fırsata dönüştürme çabasındaki AKP iktidarının tüm çabalarına rağmen her koşulda, taleplerimize, mücadelemize sahip çıkacağız. Tüm yasaklara cevabımızı, mahallemizde işyerlerimizde örgütlenerek, daha yüksek sesle taleplerimizi haykırarak vereceğiz” diye konuştu.

Fotoğraf: Eylem Nazlıer/Evrensel

İlgili haberler
8 Mart’a giderken 10 sorun 10 talep

Çalışma yaşamında karşılaştığımız 10 temel sorunu ve bu sorunlara ilişkin taleplerimizi bir araya ge...

Öfke ciğere sığmıyor

Ölümüne çalıştırmanın yetmediği, sesini çıkaranın Kod 29’la sabıkalandığı, sendikalaşmanın, hak aray...

İsviçreli kadınların 170 yıllık mücadelesi*

7 Şubat 2021, İsviçreli kadınların seçme hakkının 50. yılı. Kadınların 170 yıllık mücadelesiyle elde...