DİSK Ankara Kadın Komisyonu: Kadınlar için eşitlikçi belediyeler istiyoruz
DİSK Ankara Kadın Komisyonu, kadın işçilerin 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala eşitlikçi politikalar sözü veren belediye başkan adaylarından taleplerini açıkladı.

DİSK Ankara Kadın Komisyonu yaptığı açıklama ile yerel yönetimlerde toplumsal cinsiyet eşitliğini savunan eşitlikçi belediyelere olan ihtiyaca dikkat çekti. Açıklamada, karar alma süreçlerinde kadın temsilinin önemini ifade eden Komisyon, kadınların taleplerinin göz ardı edilmediği yerel yönetim vurgusu yaptı. Açıklamada ulaşım, çevre, sağlık, barınma, güvenlik açısından kadınlar için yaşanabilir kentler yaratılması istenirken, “Yerel yönetimler kadınların güvenliğini esas almalı, karanlık sokaklar aydınlatılmalı, kamusal tüm alanlar kadınların güvenliği üzerinden planlanmalı, kentsel tüm hizmetlerde kadınların güvenliği gözetilmelidir” denildi.

Açıklamada ayrıca şu talepler yer aldı:

-Belediye bütçeleri, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak için kullanılmalıdır.

-Çocuk, yaşlı ve engelli bakımında kadınların üzerindeki yükü azaltmak için ücretsiz bakım hizmeti merkezleri, engelli çocuklara özel eğitim merkezleri ve kreşler açılmalıdır.

-Kadınlar belediyelerde erkeklerden daha vasıfsız, güvencesiz işlerde çalıştırılmamalıdır. Kadınlar için güvenceli istihdam olanakları yaratılmalıdır.

Kadın işçilerin sendikal hak ve özgürlükleri kısıtlanmamalıdır.

İlgili haberler
Direnişten yerel seçime uzanan bir sohbet

Gebze’de bir araya gelen kadınlar ilçelerinde gerçekleşen Flormar direnişini ve Türkiye’nin gündemin...

DOSYA| Yerel seçimlere doğru kadınlar

Kadınlar nasıl bir yerel yönetim istiyorlar, talepleri ne, kadın adaylar neler vadediyor? Yerel seçi...

GÜNÜN DİKKATİ: Kadınlar yerel seçimlerin gölgesind...

Kadınların olmadığı, yok sayıldığı siyaset dünyasında, kadınlar görünmez hale getirildikçe erkek ege...