Dr. Güneş’e şiddet uygulayan boşandığı eşi Dr. Niyazi A. serbest bırakıldı | Sağlık emekçisi kadınlar yetkilileri göreve çağırıyor
Sağlık emekçisi kadınlar meslektaşları Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş'e şiddet uygulayan Niyazi A.'nın serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Ayşe Güneş’in boşandığı Dr. Niyazi A. tarafından bıçakla saldırıya uğramasının ardından Niyazi A.’nın tutuklanmaması tepki toplamış, Güneş’in meslektaşları tepki göstermişti. Tepkiler üzerine yakalanan Niyazi A.’nın serbest bırakılmasının ardından çalıştığı Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde Türk Tabipler Birliği açıklamada bulunarak, yetkilileri göreve çağırdı.


Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan basın açıklamasına Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, TTB Merkez Konseyi Üyesi Adalet Çıbık, İzmir Tabip Odası yönetimi, Çanakkale Tabip Odası ile SES üyesi hekimler ve sağlık emekçileri katılarak karara tepki gösterdiler.


Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Fincancı, “Eril şiddet olduğu her yerde toplum sağlığını ciddi şekilde etkiliyor, zarar veriyor, gelecek kuşakların umudunu tüketen bir boyuta ulaşıyor. O nedenle buna karşı mücadele etmek, buna karşı mücadele eden kız kardeşlerimizin yanında durmak ve onların mücadelesini güçlendirmek, aslında halk sağlığını koruma görevi olan meslek örgütümüzün, Türk Tabipleri Birliği’nin sorumluluğudur” dedi.

“Kadın, bakım emeğini ücretsiz sağlayan, dolayısıyla sömürü konusunda, en derin sömürüye tabi olan bir cinsiyet kimliği olarak karşımızda duruyor” diyen Fincancı, “Sömürünün devam etmesi, ancak şiddet gibi tahakküm araçlarının kullanılmasıyla mümkün olabiliyor. Biz bu tahakküm araçlarını biliyoruz, tanıyoruz. Hekim olması fark etmiyor, hemşire olması, avukat olması, mühendis ya da hakim olması fark etmiyor, kadın bulunduğu her yerde şiddetle karşı karşıya kalıyor” diye belirtti.

‘DR. AYŞE GÜNEŞ’İN SONUNA KADAR YANINDAYIZ’


TTB Merkez Konseyi Üyesi Dr. Adalet Çıbık ise, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin mevcut politikalar tarafından derinleştiğine dikkat çekerek, “Ülkemizde her gün ortalama 3 kadın cinayeti işlenmekte kadına şiddet ile ilgili haber duymadığımız gün geçmemektedir” diye belirtti.

Çıbıkçı, cinsiyetçi şiddete karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade ederek, “Kadın cinayetleri politiktir. Ancak politik düzenlemelerle önlenebilir. Bizler de Türk Tabipleri Birliği Kadın Sağlığı ve Kadın Hekimlik Kolu olarak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Hiçbir kadın ve hiçbir meslektaşımız yalnız değildir! Dr. Ayşe Güneş yalnız değildir! Ne yazık ki kendisi de bir meslektaşımız olan Dr. Niyazi Akay’ın üyemizin canına kasteden eylemini tekrarlamaması için sorumlu tüm kurumlar tarafından gerekli önlemler alınmalıdır. Tüm mücadelesi boyunca Dr. Ayşe Güneş’in sonuna kadar yanındayız” sözlerine yer verdi.

Fotoğraflar: Damla Yeltekin/Ekmek ve Gül

İlgili haberler
‘Kadına yönelik şiddete ve istismara sessiz kalma!...

KOÜ Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi 25 Kasım’ın ardından peş peşe yaşanan şiddet, taciz ve i...

HÜDA PAR'dan kadın düşmanı vizyon: Nikâhsız birlik...

Cumhur İttifakı'nın ortağı HÜDA PAR seçim beyannamesinde ‘6284’ün kaldırılması, zinanın suç olması,...

Tek adamı geriletip halk demokrasisini kuracağız

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde tek adamı geriletmek için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirirke...