‘Ebrar Karakurt yalnız değildir’
Sosyal medya hesabından kız arkadaşıyla fotoğrafını paylaşan ve saldırılar üzerine paylaşımı silen A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt'a destek mesajları yağdı.

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Ebrar Karakurt, Instagram hesabında kız arkadaşıyla fotoğrafını paylaşması üzerine homofobik saldırıların hedefi oldu.

Saldırılar sonrası paylaşımını silen Karakurt'a voleybolcular başta olmak üzere pek çok kesimden destek mesajları yağdı.

Destek mesajlarının paylaşıldığı "#EbrarKarakurt" etiketi, Twitter'da Türkiye gündeminin üst sıralarına yükseldi.

Karakurt'un ayrımcılığa uğradığını vurgulayan binlerce kullanıcının yanı sıra Leman Sam, Sera Kadıgil, Gökhan Özbek, Armağan Çağlayan, Sarp Apak gibi pek çok isim de destek mesajlarını paylaştı.

Türkiye Kadın Voleybol Takımı oyuncularından Naz Aydemir Akyol da Ebrar Karakurt'a destek oldu ve "Ne konuşulursa konuşulsun, herkesin bilmesi gereken en önemli şeylerden biri, Ebrar’ın hakkında söylenen hiçbir şeye takılmayacağıdır! O, sadece kendi işini en iyi şekilde yapabilmeye bakar. Gerisi de ne beni, ne sizi, kısacası kimseyi ilgilendirmez!" dedi.

Voleybolcu Gizem Güreşen de "Kime ne. İsteyen istediği gibi yaşar. Kimseyi ilgilendirmez… #EbrarKarakurt seviyoruz seni" ve "Kimsenin hayatına karışamayacağınızı öğrenemediniz gitti" paylaşımlarını yaptı.

Destek mesajlarından bazıları şöyle:


İlgili haberler
A Milli Kadın Voleybol Takımı, gruptaki son maçınd...

A Milli Kadın Voleybol Takımı, B Grubu'ndaki son maçında Rusya Olimpiyat Komitesi'ni 3-2 mağlup eder...

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Arjantin’i 3-0 yene...

A Milli Kadın Voleybol Takımı, B Grubu’ndaki dördüncü maçında Arjantin’i 3-0 yenerek tarihinde ilk k...

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı son olimpiya...

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Tokyo Olimpiyat Oyunları B Grubu'ndaki ilk maçında Çin takımı...