Ergazi’de kadınlar 25 Kasım etkinliğinde buluştu
25 Kasım öncesinde Batıkent’e bağlı Ergazi Mahallesi’nde kadınlar, şiddeti ve yapılabilecekleri konuşmak üzere bir araya geldi.

Ergazi Mahallesi Muhtarı Emine Yıldız’ın da katkısı ile yapılan etkinlik, Şehit Adil Yurtoğlu İlkokulu Salonunda gerçekleştirildi. Mahalleli 25 kadının katıldığı etkinlikte genç kadınların ilgisi dikkat çekti.

GENÇ KADINLARIN İLGİSİ YOĞUN OLDU
Kadınların; küçük çocuklarıyla birlikte gelmeleri, hatta bebeklerinin sıkılma ve ağlamalarını kontrol edemeyecek noktaya gelene kadar kalma ısrarları da yaşanan şiddeti birlikte konuşmanın ne kadar ihtiyaç olduğuna işaret ediyordu.

Etkinlikte, Psikolog Aylin Akçay’ın katılımı ile kadına yönelik şiddetin ne olduğu, şiddetin nedenleri, şiddete karşı neler yapılabileceği ve yasal düzenlemelerdeki durum tartışıldı. Kadınlar şiddetin engellenmesi için önleyici çalışmalar yapılmasını, kurumların sorumluluklarını yapması için zorlayıcı olunması gerektiğini, caydırıcı cezalar olması ve şiddeti meşrulaştıran her türlü uygulamadan uzak durulması gerektiğini vurguladılar.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ SAVUNULMALI
Gündemde olan İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Yasa’nın önemine değinilen etkinlikte kadınlar, sözleşmeden çekilme çabasının nasıl engellenebileceğini de tartışarak sözleşmeyi her yerde anlatmak ve sosyal medyadan sözleşmeyi savunma kararı aldılar. Kadınlar, kurumların sorumlulukları kadar kadınların kendi arasındaki dayanışmanın, kadın derneklerinin önemi ve etkisine de değindiler. Etkinlik “Halam Geldi” filminin izlenmesi ile devam etti. 







İlgili haberler
Alibeyköy’de kadınlardan yürüyüş ve panel

Alibeyköy’de kadınlar şiddeti ve İstanbul Sözleşmesini konuşacakları bir panel düzenliyor. Panel önc...

Menemenli kadınlardan panel

Menemenli Kadınların 26 Kasım’da düzenleyeceği panelde Av.Sinem Fikirdeşen ve Sosyal Hizmet Uzmanı E...

Bandırma Ekmek ve Gül Topluluğundan 25 Kasım etkin...

Bandırma Ekmek ve Gül Topluluğunun 24 Kasım’da düzenlediği etkinlikte sinevizyon gösterimi ardından...