ETF'de direnişin gecesi gündüzü yok: 'Haklarımızı alana kadar mücadeleye devam'
ETF Tekstil’in kapatılması kararı sonrası hakları verilmediği için işçiler direnişte! Gece fabrikada direnmeye devam eden kadın işçilerden Ekmek ve Gül'e gelen videolar...

Tuzla’da bulunan ETF Tekstil’in kapatılması kararı sonrası hem tazminatlarının tamamını alamayacak olan hem de ikramiyeleri verilmeyen işçiler fabrikaya kapandı. Direnişlerini gece gündüz demeden sürdüren işçiler, "haklarımızı istiyoruz" dedi. Gece hakları için fabrikada direnmeye devam eden işçiler, Ekmek ve Gül'e taleplerini anlattı, "Hakkımızı alana kadar mücadeleye devam" dediler.

"3 yıldan beri ETF'de çalışıyorum. 3 çocuk annesiyim. Bir tane hasta çocuğum var. Yeri geliyor hastaneye götürüyorum, işe yetiştiğim zamanlar da oldu. Ben haklarımın hepsini istiyorum. Arkadaşlarla bunun için buradayız. Birlikte direneceğiz. Sonuna kadar haklarımı alacağım. Bu gece burada olabilmek için hasta çocuğumu abisine bıraktım. 3 çocukla. Ben 12 senedir çocuğumun peşinde hastanede geziyorum. Haklarımı da evlatlarım için istiyorum."

"4 buçuk senedir buradayım. Haklarım için buradayım. Ben evleneceğim yakında, ben hiçbir hakkımı alamıyorum. Direniyoruz sonuna kadar direneceğiz. Sabahlarız, gerekirse burada yatarız. Bütün haklarım için buradayım, benim 4 buçuk senem burada. 20 sene için de mücadele ederim, bir sene için de mücadele ederim ama sonuna kadar mücadele ederim."

"2008'den beri buradayım. Çocuklarımızı da ihmal ettik. Yeri geldi kazandık da. Burada ben çocuklarımı d okuttum son yıllara kadar. Son yıllarda aksamalar oldu ama hakkımızın peşindeyiz. Şu anda evimde olmam gerekiyordu ama ben buradayım arkadaşlarımla beraber."

"8 yıldan beridir buraya emek vermekteyim. Yeri geldi hasta olduk ağrı kesicilerle işe devam ettik, yeri geldi sabahın köründe kalkıp buraya geldik. Emeğimiz var, tek bir insanın incinmesini istemiyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Emeğimizin karşılığını inşallah hayırlısıyla almamızı nasip etsin. Arkadaşlarıma, kimi çay getiriyor, kimi destekçi oluyorlar sağolsunlar. Sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum arkadaşlarıma."

İlgili haberler
ETF işçisi kadınlar: Direnişimizden vazgeçmiyoruz,...

Tuzla’da üretim yapan ETF Tekstil’in kapatılması kararı sonrası tazminatlarının tamamı ve ikramiyele...

ETF’de birliğin de direnişin de öncüsü kadın işçil...

‘Direniş ve eylemlerde ilk günlerde kadınlar fotoğraf karelerine girmemek için çok çabalıyordu. Ama...

ETF işçileri bayramı işsiz geçirecek: ‘Bayramı biz...

Birçok fabrikada işçilerin hakları için başlattığı direnişe ETF Tekstil de eklendi. Fabrikanın kapat...