Ezan çarpıtmasına tepki: Kadınların yan yana gelişi korkutuyor
‘Kadınlar ezanı protesto etti’ çarpıtmasına tepki gösteren Ankara Kadın Platformu, ‘Kadınların yan yana gelişi iktidarı korkutuyor’ açıklaması yaptı.

Ankara Kadın Platformu, 17. Feminist Gece Yürüyüşü’nün engellenmesine yönelik protestonun “Kadınlar ezanı protesto ettiler” şeklinde çarpıtılmasına tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, kadınların hedef gösterildiği ve linç kampanyası yürütüldüğü belirtilerek, kadınların yan yana gelişinin iktidarı korkuttuğu ifade edildi.

Ankara Kadın Platformu, 8 Mart günü 17. Feminist Gece Yürüyüşü’nün engellenmesinin protesto edilmesini “kadınlar ezanı protesto ettiler” şeklinde çarpıtılmasına yönelik açıklama yaptı. Mülkiyeliler birliği’nde platform adına açıklamayı yapan Hatice Kapusuz, 8 Mart günü gerçekleşen gece yürüyüşünün iktidar ve taraftarları tarafından hedef haline getirildiğini söyledi. Kapusuz, “Elimizde taşıdığımız pankartlardan, söylediğimiz şarkılara kadar haklı ve meşru mücadelemizi saptırmaktan, arkadaşlarımızı hedef göstermekten geri durmayan ana akım medya, yandaş vakıflar ve iktidar bir linç kampanyasının peşinden gidiyor. Kanıtı olmayan iddialar üzerinden politik kazanç umuluyor” dedi. İçişleri

Bakanı Süleyman Soylu’nun Maraş ve Çorum Katlamı göndermesine tepki gösteren Kapusuz, bir devlet yetkilisinin insanlık suçu olan bu katliamlar üzerinden kadınlara göz dağı veremeyeceğini vurguladı.

‘BU TEHDİTLERLE EVLERİMİZE ÇEKİLECEK DEĞİLİZ’

Yıllardır kadınların sözüyle, talepleriyle gece yürüyüşü gerçekleştirdiklerini ifade eden Kapusuz şöyle devam etti: “Bu tehditlerle evlerimize çekilecek değiliz. Resmen sonlanmasına rağmen yeni yasal düzende devam eden OHAL'in tüm kısıtlamaları ve haklara yönelen saldırılara karşı kadınlar mücadele etmeye devam ediyor. Sürekli önümüze çıkan boşanma komisyonu raporu, erken yaşta zorla evlilikler, nafaka tartışmalarıyla eşitlik mücadelesi sonucu kazandığımız haklara yönelen saldırılara karşı Türkiye'nin her yerinden kadınlar olarak mücadele ediyoruz”.

‘YEREL SEÇİMLER SONRASI KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK HAZIRLIĞI VAR’

Bu süreçlerden kadın dayanışmasıyla güçlenerek çıktıklarını ve bu yan yana gelişlerin iktidarı korkuttuğunu ifade eden Kapusuz, “Yerel seçimlerden sonra bu alanda köklü değişiklikler yapma hazırlığının farkındayız. Bu saldırılara karşı kadınlar ve LGBT+’ler olarak yan yana gelmekten, birbirimizden güç almaktan ve haklarımızı savunmaktan vazgeçmiyoruz. Haklarımıza saldırmayı hedefleyen her tür girişime karşı yan yana durduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz” dedi.

İlgili haberler
Feminist Gece Yürüyüşüne polis saldırısı

İstanbul Taksim’de 17’nci Feminist Gece Yürüyüşüne katılan kadınlara polis saldırdı. Feminist Gece Y...

8 Mart Gece Yürüyüşü çağrıcıları ‘ezan’ iddiasına...

17. Feminist Gece Yürüyüşü çağrıcıları, ‘Ezanı protesto ettiler’ çarpıtmasına yanıt verdi: Polis şid...

Tarihe kalacak notlar: İktidarın yalanları ve gerç...

‘Kimse kadınları kirli seçim oyunlarının parçası yapmasın. Vazgeçin bu sevdadan. Kadın düşmanı bir i...