Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği 8 Mart buluşması: Kadınların sesi, sazı, sözü sahnede yankılandı
Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği'nin düzenlediği 8 Mart etkinliğinde Maltepeli kadınları yan yana getirdi, sesini, sözünü şarkılarl, danslarla, konuşmalarla sahneden duyurdu.

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği yoksulluğa, güvencesizliğe karşı eşit ve özgür bir yaşam şiarıyla Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yaptığı 8 Mart etkinliğinde kadınlarla buluştu. Etkinlikte Esenyalı Kadın Derneği Erbane Korosu’nun, Abdal Haluk Tolga İlhan’ın, Sercan Bektaş, Ersin Elmas ve Gönül Bektaş’ın müzik dinletisi oldu.


Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği adına konuşan Gülten Dokuyan, iktidarın pandemiyi fırsat bilerek, hem salgının hem ekonomik krizin yükünü emekçi kadınlara yıktığını ifade etti. Dokuyan, “Devlet bütçesi, fonlarla patronlara aktarılırken, işçi ve emekçiler, kadınlar yok sayıldı. Bu tabloyu biz yaratmadık, faturasını biz ödemeyeceğiz! Bizler sığınma evi talebimizden, kreş hakkımıza, sokaklarımızdan parklarımıza; kadınları ilgilendiren her konuda yerel yönetimlerin, söz, yetki karar mekanizmalarının bizlere, kadınlara açılmasını istiyoruz” dedi.

Ekmek ve Gül’den Sevda Karaca Türkiye’de kadınların kazanılmış haklarının askıya alındığını “Eşit vatandaşlık hakkı, boşanma hakkı, şiddete karşı korunma hakkı, sosyal hakları, eğitim alma, sağlığa erişme hakkı tümüyle askıya alınış durumda” diyerek ifade etti. Kadınların yan yana olma çabası gösterdiği hiçbir yerde yalnız kalmayacağını, kadınların yan yana durursa yapamayacağı bir şey olmadığını belirtti ve ekledi: “Bu örgütlülükler, dernekler içimizde uyuyan üretkenliğimizi, hayallerimizi, arzularımızı, yeteneklerimizi bir uyandırma servisi gibi.” Savaşa da değinen ve savaşın nasıl bir vahşet olduğunu en iyi kadınların bildiğini söyleyen Karaca, “Bu yüzden ilk olarak kadınlar savaşa karşı çıkıyor” dedi.  

Etkinlikte DİSK Genel- İş 2 No’lu Şube Yöneticisi Ve Şube Kadın Komisyonundan Sabriye Koç belediyede çalışan kadın işçilerin yaşadığı sorunlara değindi ve taleplerini sıraladı: “Pek çok arkadaşımız angarya işlere zorlanıyor. Mobbinge maruz kalıyor. Ücret eşitsizliği var. Eşit iş, eşit ücret talep ediyoruz. İnsanca çalışma koşulları talep ediyoruz. Kreşler ücretsiz olmalı. Belediyelerde kadınların olduğu her iş yerlerinde emzirme odaları sağlanmalı, regl izni verilmeli.”

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Gülsuyu Gülensu Dayanışma Evi’nden Flormar işçiler...

Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi’nden kadınlardan direnişteki Flormar işçisi kadınlara dayanışma…

Özgür, eşit, şiddetsiz bir yaşam bizimle mümkün!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü ülkenin dört bir yanında, yaşadığımız her alanda hep birlikte ör...

Genişleyen öfkeyi dayanak almak, örgütlenmesine da...

Boşuna değil son günlerin tüm direnişlerinde iki sloganın öne çıkması… 'Birleşe birleşe kazanacağız'...