İAÜ Kadın Araştırmaları Kulübü: ‘Sayılarla Yaşamak: Birler ve Sıfırlar’ sergisi umut verdi
‘Yeni yıl umarım durmaksızın çoğaldığımız, artık mağdur olmadığımız bir yıl olur...’

İAÜ Kadın Araştırmaları Kulübü olarak “Kız Başına Platformu”nun düzenlemiş olduğu “Sayılarla Yaşamak: Birler ve Sıfırlar” adlı sergiye katıldık. Sergide toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadınların beden algıları ve göçmenlerin yaşadıkları ve iklim sorunu gibi pek çok toplumsal konuların işlendiği tablolar yer alıyordu.

Ülkesinden feribotla kaçmak zorunda kalan mültecilerin denizde boğularak hayatını kaybetmesi ile ilgili olan tablo, dikkatimizi çeken tablolardan biriydi. “Umut Fakirin Ekmeği” tablosu üzerine ise oldukça tartışıldı. “Umut gerçekten fakirin ekmeği mi yoksa yoksul kesim artık umut etmeden şans eseri mi yaşıyor?” tartışması sürerken yaşamak için umudun gerekli olduğunu ancak mücadele olmadan da değişim olmayacağı kanaatine vardık.


Her yıl öldürülen kadın sayısını gösteren tablo bizi hem öfkelendirdi hem de mücadele etmemiz gerektiğinin ne kadar elzem olduğunu hatırlatmış oldu. Sergide kadınların not bırakabileceği alanların olması ve bizden önce sergiye gelen kadınların notlarıyla karşılaşmamız bizleri çok motive etti. Biz de diğer kadınları motive etmek için notlar bıraktık.

Çocuk Gelişimi bölümü birinci sınıftan arkadaşımız hem sergi, hem 2024 için not bıraktı: “Sergiyi gezmek çok keyifliydi. Yeni yıl umarım durmaksızın çoğaldığımız, artık mağdur olmadığımız bir yıl olur”

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Kadınlar yeni yıl dileklerini Ekmek ve Gül ile pay...

Yeni yıla doğru giderken kadınlar, dileklerini Ekmek ve Gül ile paylaştı

Cemaatler istedi, RTÜK ‘Kızıl Goncalar’a ceza verd...

RTÜK, Tarikatların hedefindeki "Kızıl Goncalar" dizisine de 2 kez program durdurma cezası verdi. Dev...

Yeni asgari ücrete işçi kadınlar tepkili: ‘Bu maaş...

İşçi, emekçi kadınlar yeni asgari ücretin yılda bir zamla 17 bin 2 lira olarak belirlenmesine tepkil...