Kadınlar katledilen Cansu Geyik için yürüdü
Boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından katledilen Cansu Geyik için mahallede yürüyüş yapan ailesi, tüm kadınların yanında olacaklarını söyleyerek, ‘Cansu’nun adını bu mücadelede yaşatacağız’ dedi.

İzmir’de 22 Mayıs günü boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından katledilen Cansu Geyik için Cansu'nun ailesi mahallede yürüyüş yaptı. Yürüyüşe, Genel-İş Sendikası İzmir Şubeleri Kadın Komisyonu, kadın örgütleri ve siyasi partiler de katıldı.


Konak'ta Çınartepe mahallesinde “Cansu için Adalet” diyerek yürüyüş yapan kadınlar, "Cansu’nun katili hesap verecek", “Adalet yerini bulacak", "Susmuyoruz korkmuyoruz itaat etmiyoruz", "Katiller halka hesap verecek" sloganları attılar, "Cansu'nun ve katledilen tüm kadınların ayak sesiyiz, korkun bizden" pankartı açtılar.

‘KADINLARIN KATLEDİLMESİ ÖNLENEBİLİR’

Mahalle meydanında basın açıklaması yapan Cansu'nun ailesi, "Bundan tam 9 gün önce Cansu korkunç bir şekilde katledildi. Üzgünüz ama daha çok öfkeliyiz. Adli koruma kararı olan Cansu'nun anne babasının evinde katledilmesini aklımız da yüreğimiz de kabul etmiyor. Cansu'nun gencecik hayatı kurtarılabilir miydi, evet kurtarılabilirdi. Bu çağda, bunca olanağın içinde, güvenlik önlemlerinin bunca geliştiği bir zamanda kadınların katledilmesi önlenebilir mi, evet önlenebilir" dedi.

‘CANSU'NUN ADINI MÜCADELEMİZDE YAŞATACAĞIZ’

Dayanışma ve mücadele vurgusu yapan aile, “Bizler bu mahallede doğduk, burada okuduk, çocuklarımızı burada dünyaya getirdik. Ona yapılanı kendimize yapılmış sayıyoruz. Cansu'nun elinden alınan hayatının, çocuklarıyla yaşayacağı güzel günlerin herhangi bir sayı gibi silinip gitmesini asla kabul etmeyeceğiz. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bundan sonra gücümüz elverdiğince her kadın yakınımızın, arkadaşımızın, hiç tanımadıklarımızın yanında olacağız ve birbirimize güçlü bağlarla bağlanacağız. Sevgili Cansu’nun adını bu mücadelede yaşatacağız” diye konuştu.  
Açıklama sonrası Cansu'nun yakınları çok sayıda gelen polise “Cansu katledilirken neredeydiniz” diye tepki gösterdi.

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel

İlgili haberler
Beril Varol'un öldürülmesine büyük tepki: Artık ye...

Harita Mühendisi Beril Varol ve ev arkadaşının, uzaklaştırma kararı aldırdığı Yavuz Selim Bektaş tar...

Rosa’nın çaresizlik resmini silen silgi

Küçük yaşında hayatın zorluklarıyla karşılaşan Rosa, Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği ile tanıştıkta...

Daha güçlü, daha örgütlü bir mücadele için soru an...

İşçi sınıfının ihtiyacı politika, kadın işçilerin ihtiyacı daha çok politika. Soru anahtarı az çok o...