Kadınlardan İstanbul Barosuna: Aysel Tuğluk için harekete geçin!
Aysel Tuğluk İçin Bin Kadın Kampanyası’ndan kadınlar Avukatlar Günü'nde İstanbul Barosu’na bıraktıkları dilekçe ile, baro yönetimini Aysel Tuğluk için harekete geçmeye çağırdı.

Aysel Tuğluk’a özgürlük için ortak ses çıkaran, 54 ülkeden 6 bini aşkın kadının imzacı olduğu kampanya adına 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayacak olan barolara, Aysel Tuğluk’un da bir avukat olduğu ve yaşam hakkının ağır biçimde ihlal edildiği hatırlatması yapmak için sosyal medya duyuruları ve ziyaretler yapıldı.

381 gün önce konulan demans teşhisine ve sağlığının cezaevinde kalmasına uygun olmadığını ifade eden raporlara rağmen halen cezaevinde tutulan Aysel Tuğluk’un sağlığının her geçen gün kötüye gittiğini cezaevinde birlikte kaldığı arkadaşları, avukatları, ailesi ve insan hakları kurumları defalarca dile getirmişti.

Aysel Tuğluk İçin Bin Kadın Kampanyası’ndan kadınlar İstanbul Barosu’na bıraktıkları dilekçe ile, Aysel Tuğluk’un İstanbul Barosu’nda kayıtlı bir avukat olduğunu hatırlattı ve baro yönetimini Aysel Tuğluk için kadın örgütlerinin yükselttiği tahliye talebini dikkate almaya ve gerekli çabayı göstermeye davet etti.

Kampanya kapsamında ayrıca çok sayıda kadın avukat 6 Nisan Çarşamba günü Aysel Tuğluk’un tutulduğu Kandıra Cezaevine gidecek ve ziyaretin ardından bir açıklama yapacaklar.

'BAROLAR SES ÇIKARMALI'

Aysel Tuğluk’a Özgürlük İçin 1000 Kadın Kampanyası adına İstanbul Barosu’na bırakılan dilekçede, sağlığı gün geçtikçe kötüye giden Aysel Tuğluk’un infazının geri bırakılması konusuna en çok baroların sahip çıkması gerektiğine dikkat çekilirken, daha önce 20 Baronun Aysel Tuğluk için açıklama yaptığı ve İstanbul Barosu’nun da gerekeni yapacağına getireceğine inandıklarını belirtti.

Dilekçenin tamamını BURADAN okuyabilirsiniz

İlgili haberler
Kadın avukatlar Aysel Tuğluk için özgürlük talep e...

Kadın hukukçular, hasta tutuklu Aysel Tuğluk için birçok ilde açıklama yaptı, Ankara ve Mersin'de is...

Silvia Federici ve Angela Davıs ‘Aysel Tuğluk’a öz...

Aysel Tuğluk’a Özgürlük İçin 1000 Kadın’ın, Aysel Tuğluk ve hasta mahpusların serbest bırakılması iç...

Leyla Halid'den Aysel Tuğluk'a: Tüm siyasi tutsakl...

Yaşamı boyunca Filistin halkının özgürlüğü için mücadele etmiş Leyla Halid, Aysel Tuğluk'a ve siyasi...

Aysel Tuğluk’un avukatlarından açıklama: ATK kendi...

Aysel Tuğluk’un avukatları: Mahkemenin ara kararında istenen ve ATK’nin değerlendirme konusu yapması...