Karlıktepeli kadınlar 8 Mart kahvaltısında buluştu
Karlıktepe Ekmek ve Gül Grubunun çağrısı ile İstanbul Kartal'da Karlıktepe mahalleli kadınlar 8 Mart etkinliğinde buluştu.

 Karlıktepe Ekmek ve Gül Grubu olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesi ile kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Yaklaşık 35-40 kadının bir araya geldiği etkinlik sinevizyon ve konuşmalar ile başladı. Karlıktepe Ekmek ve Gül Grubu adına açılış konuşmasını yapan Başak Özer, 8 Mart’ın tarihçesine birkaç cümle ile atıf yaptıktan sonra, kadınların bugününe, öne çıkan taleplerine dikkat çekti: “Biz kadınlar, esnek çalışma, fazla mesai ile sosyal haklarımızdan mahrum bırakılıyoruz. Her gün çocuğumuzun beslenmesine ne koysak da karnını doyurabilsek diye düşünüyoruz. 365 gün boyunca bu ocakta ne pişecek, ne pişireceğiz kaygısını yaşıyoruz. Bizi sürekli evin içine hapseden, sosyal alandan alıkoyan iktidar politikalarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Medeni haklarımıza göz dikmiş bir iktidar ve iktidarın kirlik ittifakları var karşımızda. Tüm bunlardan dolayı bugün burada olmak, tüm bunlara karşı mücadele etmek, mücadelenin bir parçası olmak çok önemli.”

Etkinliğe katılanlar arasında bulunan Emek Partisi Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Adayı Yasemin Tiryaki: “Özellikle kadınların üzerindeki baskıların 2 kat arttığı bir süreçte yerel seçimlere gidiyoruz. Her türlü demokratik hakkın gasp edilmesi, İstanbul Sözleşmesinin iptali, 6284 numaralı kanunun uygulanmaması gibi süreçlerin tamamı kadınlara yönelik yapılmış hamleler. Sokaklarda, caddelerde rahat yürüyemez durumdayız. Güvenli kentleri hep birlikte yaratmak için özellikle işçi ve emekçi kadınların bu mücadelenin içinde olması gerekiyor.”


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül