Kavakpınar’da muhtarlık seçimleri öncesi anket
Kavakpınar Mahallesi’nden Muhtar Adayı Nermin Nas ve Kadın Muhtar Adayı Destekleme Grubu mahallelilerle anket çalışması yaptı. Ankete katılanların yüzde 70’ini kadınlar oluşturdu.

Pendik Kavakpınar Mahallesi’nde Kadın Muhtar Adayı Destekleme Grubu tarafından geçen hafta mahallelinin ülke ve mahalle gündemine dair görüşlerinin alındığı bir anket çalışması gerçekleştirildi. Pazar girişine kurulan standda yapılan ankette birçok mahalleli kadın ve erkekle yüz yüze görüşülüp, katılımcıların sözlü yorumları dinlenirken; ekonomik gidişatın halk üzerindeki olumsuz etkisi anket sonuçlarına ve anket katılımcılarının sözlü taleplerine yansıdı. Ankete ortaokulda okuyan kızı ile birlikte katılan ve kendini sağcı olarak tanımlayan bir işçi hayat pahalılığı, eğitim sistemi ve belediyeye dair tepkisini dile getirdi. “Kadın bir muhtar adaya nasıl bakıyorsunuz?” sorusuna kadınlar da erkekler de sıcak baktıkları cevabını verdi. Bu durum anket sonuçlarına da yansıdı.

ANKET KATILIMCILARINA GÖRE EN ÖNEMLİ SORUN İŞSİZİLİK
Anket sonuçlarını değerlendirdiğimizde ise şu sonuç ortaya çıktı: Ankete katılanlarını 70’i kadın, kadınların yüzde 61’i ev emekçisi, yüzde 63’ü ilkokul mezunu. “Mahallenin en önemli sorunu nedir?” sorusuna gelen cevapların yüzde 38’i işsizlik, yüzde 34’ü uyuşturucu ve çeteleşme, yüzde 19’u ulaşım, yüzde 7’si eğitim cevabını verdi. Hayat pahalılığı ve zamların etkisine dair gelen cevaplarda ise ankete katılanların yüzde 95’i çok etkilendiğini söyledi. Sosyal yardımların mahallede gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmadığını söyleyenler yüzde 94 oranındayı. Diğer sorular ve yanıtlar ise şöyle devam etti:
- Sizce kadınlar mahallede en çok neye ihtiyaç duyuyor?: Yüzde 22 kreş, yüzde 33 aile sağlığı merkezi, yüzde 13 sokak aydınlatması, yüzde 30 etüt merkezi.
- Muhtarlığın çalışmalarını denetleyebiliyor ve bilgi alabiliyor musunuz?: Yüzde 93 hayır.
- Mahalle muhtarının kadın olmasını ister misiniz?: Kadınların yüzde 93’ü evet cevabını vermiş. Bu oran erkekler arasında da yaklaşık yüzde 93.
İlgili haberler
Pendikli kadınların ortak sofrası

90'a yakın kişinin biraraya geldiği bir piknik düzenleyen Pendik Kadın Dayanışma Derneği, önümüzdeki...

GÜNÜN İSYANI: Saniye Şimşek’ten Pendik Belediyesin...

Pendik’teki sokak hayvanlarını korumak için kendi olanaklarıyla yaptığı barınakları yıkan Pendik Bel...

SEÇİM NABZI: Kadınlar çelişkiler arasında bir yol...

AKP’ye oy vereceğini söyleyen kadınların tamamının ilk cümlesi her ne kadar “Ülkede her şey iyi, süp...