KESK’in ‘Kadın Emeği ve İstihdam Çalıştayı’ başladı
KESK’in düzenlediği ve iki gün devam edecek olan ‘Kadın Emeği ve İstihdam Çalıştayı’ bugün başladı.

Eğitim Sen Genel Merkezi Konferans Salonu’nda yapılan ‘Kadın Emeği ve İstihdam Çalıştayı’nda kadınların çalışma, istihdam, örgütlenme, emek ve mücadele deneyimleri ve çözüm önerileri paylaşılacak.

Çalıştay öncesinde atölyeler iş yeri gezileri ve toplantıları ile bir araya gelerek hazırlanan kadınlar; kadın emeğine yönelik saldırıları, esnek ve güvencesiz çalışma koşullarını, artan baskı ve mobbingi konuşuyor. Kadını yoksullaştıran ekonomi politikalarını da konuşan kadınlar, çözüm önerilerini de hep birlikte tartışıyor.

KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen ve KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy Tekdemir’in açılış konuşmalarıyla başladı. Çalıştayın, ilk oturumunda kolaylaştırıcılığı BES Genel Başkanı Serpil Akpınar yaparken Doç. Dr. Aynur Özuğurlu’nun, ‘Geçmişten bugüne Kadın İstihdam Politikaları ve Mevcut Durum’, ILO Türkiye Ofisinde Ebru Özberk Anlı’nın ‘Kadın İstihdamına İş Güvencesine ve Sosyal Haklara Dair Uluslararası Normlar, Prof. Dr. Nilay Etiler’in, ‘Kadın Emeği ve İstihdamındaki Dönüşümün Kamudaki Biçimleri’ sunumlarının ardından soru, cevap ve tartışma ile devam etti.

Koylaştırıcılığını KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar’ın yaptığı 2. oturumda, Zuhal Esra Bilir, ‘Toplumsal Cinsiyet İstihdam İlişkisi’, Sendika toplumsal Cinsiyet Uzmanı Necla Akgökçe, ‘Ekonomik Krizlerin Kadın Emeğine ve İstihdamına Yansımaları, Ekmek ve Gül Yayın Kurulu Üyesi, Çevirmen Fulya Alikoç, ‘Kadın Emekçilerin Örgütlenme Mücadele ve Dayanışma Deneyimleri’ konularını ele aldı.

Kolaylaştırıcılığını KESK Kadın Birimi Üyesi Canan Çağlayan’ın yaptığı 3. oturumda ise KESK’e Bağlı (Eğitim Sen, SES, Tüm Bel-Sen, BES, Kültür Sanat Sen, Haber-Sen, Yapı Yol-Sen, BTS, ESM, Tarım Orkam-Sen, DİVES) ‘İş Kolu Raporlarının Sunumu’ gerçekleşti.

İkinci gün (10 Kasım Cumartesi) programlarında ise atölye çalışmaları yer alıyor. ‘Ekonomik Krizin Kadın Kamu Emekçilere Yansımaları Ve Mücadele Olanakları’, ‘Örgütlenme Ve Mücadele Stratejileri, Ne Yapmalı Nasıl Yapmalı?’ atölyeleri ile devam ederken, ‘Atölye Sunumlarının Paylaşımı ve Değerlendirilmesi’ ile bitecek.

İlgili haberler
Esneklik ve kadın emeği

Esnek çalışma sanki bütün kadınların tercihiymiş gibi yansıtılıyor. Oysa güvencesiz ve düşük ücretli...

Kadın emeği kayıt dışı, işsizlik yüksek, ev ve bak...

KEİG’in şubat ayında yaşamını yitiren Akademisyen Nuray Ergüneş anısına düzenlediği ‘kadın emeği’ sö...

Eğitim emekçisi kadınlar kriz korkusu içinde çare...

Kriz yok denilse de zamlar, işsizlik, yoksulluk her bir yanımızı sarmış durumda... Kadın öğretmenler...