Kocaeli Kadın Platformundan taciz iddiasına ilişkin açıklama
Kocaeli Kadın Platformu, CHP Derince İlçe Başkanı hakkında çıkan taciz iddialarına ilişkin hiçbir adım atılmadığı gerekçesiyle CHP Kocaeli İl Başkanlığı önünde açıklama gerçekleştirdi.

CHP Derince İlçe Başkanı hakkında çıkan taciz iddialarına ilişkin hiçbir adım atılmadığı gerekçesiyle CHP Kocaeli İl Başkanlığı önünde açıklama gerçekleştiren Kocaeli Kadın Platformu üyesi kadınlar “Kentteki her alan bizler için güvenli olana kadar, yaşamlarımızı dar eden eril şiddet, baskı son bulana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

CHP Kocaeli İl binası önünde gerçekleştirilen açıklamada platform üyesi kadınlar, taciz iddialarının başından bu yana sürecin etkin yürütülmediğini, ‘kadının beyanı esastır’ ilkesinin görmezden gelindiğini ve tacize maruz kaldığını ifade eden kadınların defalarca çeşitli kişilerin sorgulamalarına maruz bırakılarak kadınlar üzerindeki baskının derinleştirildiğini belirtti.

Bir aya yakın bir zamandır bu iddialara ilişkin hiçbir açıklama yapılmadığı belirtilen açıklamada: “CHP’nin, muhalefet partilerinin bir yandan toplumsal yaşamın her alanında eşitsizliği ortadan kaldırma yükümlülüğü getiren İstanbul Sözleşmesi’ni savunurken merkezi ve yerel düzeyde toplumsal cinsiyet eşitliğini fiilen de öncelemesi bizim için olmazsa olmazdır. Hakkında taciz iddiaları bulunan kişiye gerekli yaptırımları uygulamak yerine, bu kişiyle görünürlüğü tercih eden tüm siyasetçileri ifşa ediyoruz. Hiçbir kadın hiçbir alanda eşitsizlik karşısında yalnız yürümeyecek” ifadeleri yer aldı.

Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
CHP’nin eski ilçe yöneticisine cinsel saldırı suçu...

Aynı kafede çalıştığı kadına cinsel saldırıda bulunan eski CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı Umut K...

CHP’li ilçe başkanı cinsel saldırı suçlaması sonra...

Bir televizyon programında cinsel saldırı suçlamasıyla gündeme gelen CHP Kale İlçe Başkanı Süleyman...

Şiddeti, tacizi, tecavüzü en dibe gömecek olan kah...

Kötüyü, eril aklı, şiddeti, istismarı, tacizi, tecavüzü en dibe gömecek olan şey haklı olanın, yaşam...