Küçükçekmece'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Şenliği
Küçükçekmece'de kadınlar "Şiddete, sömürüye, ayrımcılığa karşı eşit, özgür ve insana yakışır bir yaşamı birlikte kuralım!" diyerek buluştu.

Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği'nin "Şiddete, sömürüye, ayrımcılığa karşı eşit, özgür ve insana yakışır bir yaşamı birlikte kuralım!" diyerek gerçekleştirdiği 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Şenliği yüzlerce kişinin katılımıyla Atakent Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşti.


Dernek başkanı Neslihan Karyemez etkinlik başında yaptığı konuşmada 8 Mart'ın işçi kadınların mücadelesi ile ortaya çıktığını vurgulayarak bugün de işçi ve emekçi kadınların yoğun bir baskı, sömürü ve şiddete maruz kaldıklarını söyledi. 8 Mart'ı emekçi kadınların günü haline getiren mücadelenin taleplerinin bugün hâlâ geçerli olduğunu, sömürüye, şiddete ve ayrımcılığa karşı tüm kadınları birlik olmaya çağırdı.


Etkinlikte söz alan Atakent Mahallesi muhtar adayı Özge Erdoğan Yeşilırmak da Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği'nin yeni olduğunu ama ekmek ve gül mücadelesinin uzun yıllardır süren bir mücadele olduğunu, kendisinin de bunun parçası olmuş olmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Derneğin tiyatro grubunun oyununun gösteriminin ardından etkinlik müzik dinletisi ile devam etti. Dernek üyesi kadınların şiir dinletisinin ardından son olarak Küçükçekmece Ekmek ve Gül korosunun sahne almasıyla etkinlik sona erdi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül