LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları: '18 Eylül Büyük Aile Buluşması'nı düzenleyenlere soruyoruz!
18 Eylül'de gerçekleşecek LGBTİ karşıtı yürüyüşe dair Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İterseks+ Aileleri ve Yakınları Derneği açıklama yaptı.

18 Eylül Pazar günü Fikirde Birlik ve Mücade Platformunun çağrısı ile İstanbul Fatih’te LGBT karşıtı “Büyük Aile Buluşması” yürüyüşü gerçekleşecek. Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans, İterseks+ Aileleri ve Yakınları Derneği (LİSTAG) 18 Eylül’de gerçekleşecek bu yürüyüşe dair yazılı bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada, LGBTİ’lerin politik çıkarlar için ötekileştirildiğine, nefret öznesi haline getirildiklerine dikkat çekiliyor ve “Onlar; bizim çocuklarımız, sizin arkadaşlarınız, komşularınız, bakkalınız, doktorunuz, avukatınız, öğretmeniniz, öğrenciniz, isçiniz hatta vekiliniz. Daha açık söylemek gerekirse, toplumumuzda 'kız Mehmet', 'erkek Fatma' diyerek yüzyıllardır birlikte yaşadığımız insanlar, dostlarımız, yurttaşlarımız, kültürümüz, tarihimiz. Bizim çocuklarımız!” deniyor.

LGBTİ kısaltmasının eşcinsel, biseksuel, trans, interseks insanları ifade ettiğinin ısrarla söylenmediği, kasıtlı olarak çarpıtıldığı belirtilirken “Birlikte yaşadığımız tanışıklarımızı, arkadaşlarımızı, çocuklarımızı bizden uzaklaştırmaya çalışıp, zekâmızla alay ederek, başka sorunumuz yokmuş gibi bize onların topluma ve aile yapısına tehdit olduğunu söylüyor. Hatta biz, çocuklarımıza kendi ailelerini kurmaları için politik, hukuksal, sosyo-ekonomik haklarını vermezsek, nasıl sağlıklı bireyler olarak yetişecekler ve toplumumuzun bir parçası olacaklar, bilemiyoruz” deniyor.

'SORUYORUZ'

2014’teki İstanbul Onur Haftası Yürüyüşünden beri LGBTİ’lerin yürüyüşüne izin verilmediğini hatırlatan LİSTAG, 18 Eylül’de yapılacak LGBTİ karşıtı “Büyük Aile Buluşması” yürüyüşünü planlayanlara soruyor:

•    “Aileyi koruyacağız derken, kimin ailesini koruyor, kimin kime karşı yürüdüğünü düşünüyorsunuz? Bizler çocuklarımızı koşulsuz severek onlara aile içinde özgüven ve destek veriyorsak, eğitimlerini tamamlayıp, sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için elimizden geleni yapıyorsak, hangi aile için çalışıyoruz? Konuştuğumuz “aile” aynı aile olmayabilir mi? Sizinki nasıl bir aile? Çocuklarınızın eşcinsel, trans olduğunu öğrendiğinizde onları evden mi kovuyorsunuz, evlatlıktan mı reddediyorsunuz, yoksa çözümü olmayan bir yolda onları şarlatan sözde hekimlere mi sürüklüyorsunuz, yoksa söylemeye dilimizin varmadığı başka şeyler mi yapıyorsunuz?

•    “Büyük Aile Buluşması’na biz eşcinsel, biseksüel, trans, interseks anne ve babaları olarak gelirsek bizleri de koruyacak mısınız? Kolluk kuvvetlerimiz bizim için de var mı?

•    Siyasi irade olarak, LGBTİ+ karşıtı olarak düzenlenen bu yürüyüşe izin veriyorsanız LGBTİ+’ların, kadınların, öğretmenlerin, doktorların vb. demokratik haklarını kullanacakları yürüyüşlere ve gösterilere ne zaman izin vereceksiniz?

•    Vergilerini aldığınız eşcinsel, biseksüel, trans, interseks yurttaşların da bir aileleri olduğunu, onların da anne ve babaları olduğunu, bunlardan birinin de bir gün siz olabileceğinizi, ne zaman kabul edeceksiniz?

“Eşcinseller, biseksüeller, translar, interseksler, farklı cinsel yönelimler ve kimlikler hep vardı, hep var olacaklar! Biz sadece onlara farklı isimler verdik ama hep şunu unuttuk, onlar bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz, ailelerimiz ya da belki selamlamadıklarımız ama yüz yıllardır birlikte yaşadıklarımız. Eşit olmak istiyorlar, eşitlenmek istiyorlar. Kimseden daha fazlasını istemiyorlar ama artık daha azına da dayanamıyorlar. Kimse dayanamıyor. Dayanamıyoruz…” denen açıklama 2010 yılında Bursa’da çocuğu 28 yaşında evinde bıçaklanarak öldürülen Melek Annenin sözleri ile bitiyor:

Benim çocuğum cinsel tercihi (yönelimi) nedeniyle hep toplumdan itildi. Okumak istedi okutmadılar. Koskoca dünyaya sığdıramadılar benim evladımı.


Fotoğraf: Evrensel

İlgili haberler
Esas mesele LGBTİ’leri ezen bu eril tahakkümü sorg...

'Toplumdaki homofobiyi yenmek için beraber mücadele etmek, her zorluğunda destek olabileceğinizi söy...

Üniversitelerdeki Kadın ve LGBTİ Toplulukları tart...

Dosyamızda farklı üniversitelerdeki toplulukların çalışmalarına, öğrencilerinin yaşamındaki etkisine...

LGBTİ+ aileleri: Çocuklarımızı hedef göstermekten...

LGBTİ+ aileleri Ticaret Bakanlığının ‘LGBT ve gökkuşağı temalı ürünlerin +18 ibaresiyle satışa sunul...