Maltepe’de kadınlar şiddete karşı haklarını konuştu
‘Özellikle mahallerde kadınların şiddete karşı ve sorunları için bir araya gelebilmesi çok önemli, dayanışmayı güçlendirmeliyiz.’

25 Kasım’a giderken İstanbul Maltepe’de kadınlar Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evinin çağrısıyla düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Avukat Gamze Gökoğlu ve Ekmek ve Gül Editörü Gizem Örnek’in de konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte kadınlar, şiddete karşı haklarını ve neler yapabileceklerini konuştu. Kadınların 6284 sayılı şiddetten koruma yasası ve İstanbul Sözleşmesi’nden doğan haklarını anlatan Avukat Gökoğlu, bu koruyucu uygulamaların çoğu zaman yargı mensupları ya da kolluk kuvvetleri tarafından uygulanmadığına, görmezden gelindiğine dikkat çekti. Bir süredir 6284 ve İstanbul Sözleşmesinin kaldırılması için de propaganda yapıldığını hatırlatan Gökoğlu, kadınların can güvenliği için, şiddetten kurtulabilmesi bu mekanizmaların oldukça önemli olduğuna ve kaldırılması değil daha da geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Gökoğlu, kadınları bu yasalara sahip çıkmaya çağırdı.

Kadına yönelik şiddetin kriz ortamıyla birlikte katmerlendiğine dikkat çeken Örnek ise Türkiye’nin her yanında kadınların mücadelesinin de umut verici olduğunu söyleyerek daha fazla bir araya gelme, kadın dayanışmasını güçlendirme çağrısı yaptı.

Burada konuştuklarını daha fazla kadına ulaştırmak için planlar yapan kadınlar da şiddetin hiçbir kadının yaşamından uzak olmadığını, hemen her kadının bir şekilde şiddete maruz kaldığını dile getirdi. Özellikle mahallelerde dayanışmanın güçlendirilmesinin çok önemli olduğuna dikkat çeken kadınlar, dernek olarak nasıl daha aktif olacaklarını da tartıştı.

İlgili haberler
Maltepe’de yüzlerce kadın buluştu: Birlik, umut ve...

Maltepe’de yüzlerce kadın Gülsuyu Gülensu Kadın Dayanışma Evi Derneği’nin düzenlediği 8 Mart etkinli...

25 KASIM ETKİNLİKLERİ: Nerede, ne zaman?

25 Kasım’a doğru kadınlar kolları sıvadı; kahvaltılar, söyleşiler, paneller, yürüyüşler... Kadınlar...

Balıkesir Kadın Platformu’ndan 25 Kasım etkinliği

Balıkesir Kadın Platformu 25 Kasım’da “Krize, şiddete, eşitsizliğe karşı gücümüz birliğimizdir” diye...