MSKÜ’nde kadın öğrenciler açıklama yaptı: Tecavüzcüleri aklatmayacağız
Muğla Sıtkı Koçma Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümü öğrencisinin aynı bölümde görevli Ş.G.’nin cinsel saldırısına maruz kalmasına ilişkin üniversiteli genç kadınlar açıklama yaptı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji bölümünde Öğretim Görevlisi Ş.G. geçtiğimiz 6 Ağustos’ta kazı evinde beraber kaldığı öğrencisine cinsel saldırıda bulunmuş, kadın öğrencinin şikayeti sonrası tutuklanmıştı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde okuyan kadın öğrenciler kampüslerde yaşanan taciz, tecavüz ve şiddete karşı üniversitenin girişinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Üniversiteli kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Gözde Baktemur “Üniversiteli kadınlar olarak kaldığımız yerleşkelerde her gün erkeklerin tacizine, şiddetine maruz kaldığımız yetmiyormuş gibi kampüslerimizde de erkek akademisyenlerin cinsel saldırılarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Eğitim hayatımızda karşılaştığımız bu zihniyet ve bu zihniyete sahip olan eğitim görevlileri, başta kadın öğrenciler olmak üzere bütün öğrenciler için bir tehdit oluşturmaktadır. Tecavüzcüyü değil yine kadını suçlayan, kadının beyanını yok sayan, tecavüzcüyü aklamaya çalışan, amalarla fakatlarla sorgulayanların yine bu düzenden güç aldığının da farkındayız. Biz bu şehirde yaşayan üniversiteli kadınlar olarak, eğitim kurumlarında tacizin, mobbingin, şiddetin ve cinsel saldırının takipçisi olacağız. Umudumuz birlikteliğimizden aldığımız güçte, her gün şiddetten uzak bir hayat için çaba verdiğimiz kadın dayanışmasındadır” dedi.

NE OLMUŞTU
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Sanat Tarihi bölümü öğrencisi A.B’nin ifadesine göre genç kadın sınıf arkadaşları ve hocası Ş.G. ile birlikte 6 Ağustos 2022’de kazı çalışması için Fethiye Yeşilüzümlü Mahallesi’ne gitti. Kazıya iki günlük ara verilince genç kadının arkadaşları evlerine döndü. A.B. ise kalacak yeri olmadığı için Ş.G. ile öğrencilere tahsis edilen kazı evinde konaklamak zorunda kaldı. A.B. burada Ş.G.’nin cinsel saldırısına maruz kaldı. Yaşanan olayın ardından A.B., kendine kimsenin inanmayacağını düşünerek şikayetçi olmadı. 29 Aralık’ta yaşadığı saldırı nedeniyle sinir krizi geçirip hastaneye kaldırıldıktan sonra karakola giderek Ş.G.’den şikayetçi oldu. Genç kadının ifadesinin alınmasının ardından dosya savcılığa gönderildi. Ş.G. 2 Ocak günü gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen ve suçlamaları kabul etmeyen fail, Sulh Ceza Hakimliğince ‘basit cinsel saldırı’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan üniversite yönetiminin de Ş.G. hakkında soruşturma açtığı ve uzaklaştırma kararı verdiği öğrenildi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Munzur Üniversitesindeki taciz iddiası: Bu şahıs k...

Munzur Üniversitesindeki taciz iddialarına dair açıklama yapıldı: Geçmişte de taciz iddiasıyla okuld...

Eskişehir’den üniversiteli kadınlar: Kampüslerde v...

Yunus Emre KYK Kız Öğrenci Yurduna giren bir erkeğin kadın öğrencileri taciz etmesi büyük tepkiye yo...

Prof. Dr. Hasan Bilgili’ye verilen cezanın gerekçe...

Cinsel saldırı faili Hasan Bilgili’ye verilen 9 yıl hapis cezasının gerekçesinde sanığın cinsel sald...