Özak işçisi kız kardeşlerimizin yanındayız
Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinin çağrısıyla buluşan kadınlar, direnişlerini İstanbul’a taşıyan Özak Tekstil işçilerini Özak Holding önüne kurulan çadırda ziyaret etti.

Sendikalaşma hakları için direnen Özak işçileri günlerdir direnişlerini İstanbul'da Özak Holding önünde sürdürüyor. Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinin çağrısıyla buluşan kadınlar, direnişlerini İstanbul’a taşıyan Özak Tekstil işçilerini Özak Holding önüne kurulan çadırda ziyaret etti.


Özak Tekstil işçilerinin Urfa'da verdikleri mücadelenin çok şey öğrettiğini söyleyen Küçükçekmece Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Neslihan Karyemez, İstanbul'da da işçilerin mücadelesine her koşulda destek olacaklarını asla kendilerini yalnız hissetmemelerini söyledi.

Özak Tekstil işçisi Funda Bakış direnişin birçok kazanımı olduğundan söz ederek direnişin ilk gününden bu güne yaşantılarında büyük değişim olduğunu dostu ve düşmanı tanıdıklarını söyledi. Bu direnişin tüm işçi sınıfına öğrettiğini ifade etti. Direnişin ilk gününden beri Ekmek ve Gül'ün desteğini hissettiklerini söyleyen Bakış, "Bugün burada da Ekmek ve Gül'ü yanımızda görmek bize güç veriyor" dedi.


Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Özak Tekstil İşçileriyle Dayanışma Platformu kurul...

Emek ve demokrasi güçleri eylemlerini İstanbul’a taşıyan Özak Tekstil işçilerinin direnişini güçlend...

Özak Tekstil işçisi kadınların var olma mücadelesi...

BİRTEK-SEN üyesi bir kadın işçinin işten atılmasıyla başlayan ve yaklaşık 1 ayı geride bırakan Özak...

Özak direnişine tutunan 3 kız kardeş: Evin ekmeğin...

Özak Tekstil’de direnişinin öncülerinden bir kadın. İki kız kardeşiyle yaşıyor. Evin geçimi onun sır...