Özak Tekstil işçilerinin direnişi sürüyor: ‘Birlik olalım, birlikte kazanalım’
51 gündür burada işçiler hakkını arıyor, kimse bunun aksi bir şey yapmıyor ve hakkımızı alana kadar bir şekilde direnişimiz devam edecektir.

Özak Tekstil işçilerinin sendika seçme özgürlüğü başta olmak üzere fabrikadaki çalışma koşullarına ve baskıya karşı başlattıkları direniş, 51. gününde devam ediyor. Direniş alanından Meclise kadar her yerde seslerini duyurmaya çalışan işçiler bugün yine direniş alanından seslendi.

Direnişteki işçilerden Seher Gülel “İki aya yaklaşan direnişimizde değişen tek şey rakam oldu, ama bize göre pek çok şey değişti. Direnişimizi kırmak için birçok müdahale yapıldı bizse direndik. Hakkımızı istemek için eyleme başladık, ama bu eylem bize hakkımız dışında kimlerin yanımızda olup olmadığını da gösterdi. Bugün bize yapılan haksızlık yarın size de olmasın, birlik olalım birlikte kazanalım” çağrısı yaptı. Başka bir kadın işçi ise 51 gündür direnişte oldukları vurgusu yaparak, “Zor şartlara rağmen burada direniyoruz, hakkımızı almadan hiçbir yere gitmek istemiyoruz” dedi.

‘HAKSIZLIĞA SES ÇIKARAMAYAN BİRİYDİM, DİRENİŞLE GÜÇLENDİM’

“Bu direniş bizlere çok şey öğretti ve öğretmeye devam ediyor” diyen Sevdi Doğan ise şöyle devam etti: “Hayatı boyunca sessiz olan biriydim, haksızlığa, suçlanmaya karşı sesimi çıkarmaz, çekinirdim. Şimdi herkese karşı sesimi duyurmaya çalışıyorum. Kim ne derse desin ben kendi bildiğim yolda devam etmeye başladım. Kendimi güçlü hissediyorum, kolluk kuvvetleri çok müdahale etti bize, korkmadım aksine daha çok güçlendim. Ufacık bir ateş rüzgarla kuvvetlenir ya öyle işte. Kendi haklarımın farkındayım, sonucunda ne olursa olsun hak aramaya devam edeceğim. Karşımda kim olursa olsun sessiz kalmayacağım. Gittiğin yolda eminsen attığın adımdan korkma.”

Başka bir erkek işçi ise “Özak Tekstil’de sendika değişim hakkımızı kullanmak istedik. Anayasal olan bu hakkımızı kullanmak istediğimizden bu yana içeride tehditler, mobbingler, işten atmalarla karşı karşıya geldik, biz işçiler buna göz yummadığımız için de böyle bir direnişe başladık. Bugün direnişimizin 51. günü, yemediğimiz tazyikli su, görmediğimiz kötü muamele kalmadı. Şanlıurfa Valiliği, belediye, jandarma, kolluk kuvvetleri tarafından direniş alanımızın çok uzağına kadar sürüldük, direnişimiz hâlâ devam ediyor. Burada işçiler hakkını arıyor, kimse bunun aksi bir şey yapmıyor ve hakkımızı alana kadar bir şekilde direnişimiz devam edecektir” diye konuştu.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Fabrika mutfakları Sovyet kadınlarını yorucu yemek...

‘Fabrika mutfakları’ projesi aslında kadınların hem evde yemek yapma zorunluluğunu ortadan kaldırmak...

Tekstil atölyesinde bir saat: Mahalleli kadınların...

Tekstil atölyesinden içeri girdiğimde yerdeki kesilmiş kumaş parçaları, iplik parçaları, havayı kapl...

Özak direnişine tutunan 3 kız kardeş: Evin ekmeğin...

Özak Tekstil’de direnişinin öncülerinden bir kadın. İki kız kardeşiyle yaşıyor. Evin geçimi onun sır...