Sezay Koçak için adalet arayışı sürüyor
Antep’te, geçtiğimiz yıl 3 Eylül’de, boşanmak istediği eşiyle tartıştıktan sonra balkondan düşerek yaşamını yitiren Sezay Koçak’ın ailesi basın açıklaması ve anma gerçekleştirdi.

2 çocuk annesi Sezay Koçak Özahi (42), geçen yıl 3 Eylül’de, boşanmak istediği eşiyle tartıştıktan sonra balkondan düşerek yaşamını yitirdi. Eşi Ali Özahi’nin intihar ettiğini öne sürdüğü Sezay Koçak’ın ailesi ise kızlarının öldürüldüğünü savunuyor. Aile, soruşturmanın gidişatını değiştirecek düzeyde beyanlarda bulunan yeni görgü tanıklarının dosyaya eklendiğini belirtmişti.

Geçen yıl 3 Eylül gecesi Antep’te, özel bir şirkette genel müdür yardımcısı olarak çalışan Sezay Koçak, iddiaya göre eşi Ali Özahi’ye boşanmak istediğini söyledi, aralarında tartışma çıktı. Ardından Sezay Koçak, 3’üncü kattaki evlerinin balkonundan düşerek hayatını kaybetti.

Ali Özahi eşinin intihar ettiğini iddia etti. Özahi, sevk edildiği adliyede savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Sezay Koçak’ın ailesi bugün Sezay’ın öldüğü evin önünde basın açıklaması ve anma gerçekleştirdi. Açıklamaya Gaziantep Demokratik Kadın Platformu ve Kadın Meclisleri destek verdi.


Açıklamayı Sezay Koçak’ın kardeşi Neveser Özyalçın okudu. Özyalçın davada 1 yıldır hiçbir gelişme olmadığını belirtti ve “Sezay’ı bizden aldıkları gün sayısı 365. Bir kadın daha balkondan düşmesin diye, bir Sezay daha katledilmesin diye tam 365 gündür mücadele veriyoruz. Bu süreçte gördük ki biz kadınlar dayanışma ile daha güçlüyüz. Kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi hepimizin mücadelesi. Bu mücadeleyi sahipleniyor ve en güçlü sesimizle haykırıyoruz. Sezay’a ne oldu? Olay yeri ve hastaneye en son biz çağrılarak ne gizlenmek istendi? Sezay’ın son sözü ne oldu?” dedi.

“Sezay çok güçlüydü, hayat dolu ve çok güzeldi. Geleceğe, çocuklarına, biz ailesine dair planları vardı. Öğrenmemesi gerektiğini düşündükleri gerçekleri öğrendiği için bugün bizimle değil. Susmadığı, vazgeçmediği için bizimle değil” diyen Özyalçın, kardeşinin ölümünün intihar olmadığını düşündüklerini bir kez daha ifade etti.

Özyalçın “Yaşamak için ve gerçek adaleti kendi ellerimizle, mücadelemizle getirebilmek için tüm kadınları birbirimizi savunmaya, yaşamlarımızı, haklarımızı savunmaya çağırıyorum. Sezay’a olan, Emine’ye, Şule’ye, Gamze'ye, Azra’ya olan borcumuzu mücadele ederek ödeyeceğiz. Kadınların katledilmediği, eşit ve özgür yaşadığımız bir dünyayı kendi ellerimizle kuracağız” diyerek mücadele çağrısı yaptı.

Açıklamanın ardından Sezay Koçak’ın balkondan düşerek yaşamını yitirdiği yere ailesi ve açıklamaya destek veren kadınlar çiçek bıraktı.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Şüpheli ölümlere ‘intihar’ etiketi yeni kadın cina...

Pandemiyle birlikte şüpheli kadın ölümlerindeki artış dikkat çekecek boyuta ulaştı. Pek çoğu cinayet...

Duygu Delen için adalet istiyoruz

Eski erkek arkadaşı Mehmet Kaplan tarafından işkenceye uğrayıp ‘İntihar etti’ denilen Duygu Delen’in...

Duygu Delen'i öldürmekle suçlanan fail Mehmet Kapl...

Duygu Delen'i öldürmekle suçlanan ve ‘ev hapsi’ şartıyla tahliye edilen fail Mehmet Kaplan yeniden t...