Yenigün Derneğinden istismar mağduru aileye ziyaret
Dersim’de geçtiğimiz günlerde yaşanan çocuk istismarı olayından sonra aileyi ziyaret eden Yenigün Derneği üyesi kadınlar, dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde Dersim'in Ovacık ilçesinde yaşanan cinsel istismar olayının ardından Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği mağdur çocuğu ve ailesini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Ekmek ve Gül’e konuşan dernek üyesi kadınlar, istismara karşı dayanışmanın ve birlikte olmanın önemine dikkat çekti. Dernek üyeleri süreç boyunca hem ailenin hem de çocuğun yanında olacaklarını açıkladılar.

Ayrıca çocukların istismarcılarıyla evlenmeleri halinde faillerin ceza almamasını öngören yasa tasarısını da hatırlatan kadınlar, çocuk istismarı vakalarının artarak devam ettiği ve faillerin cezasızlık politikalarından cesaret aldıklarını bir dönemde böyle bir düzenlemenin meclise gelmesinin tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

Kadınlar hem bu tasarının meclisten geçmemesi için hem de Ovacık’ta çocuğu istismar eden failin cezasız kalmaması için mücadele edeceklerini vurguladı.

İlgili haberler
GÜNÜN ÖNERİSİ: Çocuk istismarından haberdarsanız b...

Çocuk istismarından, ihmalinden kuşkulanıyor ya da bunu biliyorsanız istismarın durması ve çocuğun k...

DERSİM YENİGÜN KADIN DAYANIŞMA DERNEĞİ: Kadınlar b...

8 yıl önce kurulan Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği kadınlara dayanışma ve birliktelik çağrısı...

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği: Kadınlar h...

Dersim Yenigün Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Fidan Demir, 2019 yılında örnek kadın mücadelelerin o...