Zeinal Abakarov’un tutuklanması için suç duyurusunda bulunuldu
Gülistan Doku’nun kaybolması olayında şüpheli Zeinal Abakarov’un tutuklanması talebiyle Gülistan Doku ailesinin avukatı Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’dan 5 Ocak’tan bu yana haber alınamıyor. Gülistan’ın ailesinin avukatı tek şüpheli olan Zeinal Abakarov’un tutuklanması talebiyle Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulunuldu. Aile avukatı Ali Çimen’in verdiği başvuru dilekçesinde, “Karşılaştırmalı hukukta da 48 saati aşan kayıp vakalarında kişinin öldürülmüş olması kabul edilmektedir. Dosya şüphelisi en azından bu aşama da geç kalınmış olmasına rağmen adil, etkin ve etkili bir soruşturma yapılabilmesi ve tutuklama sonrasında genelde dosyalarda esas değişiklikler olduğu deneyiminden de yola çıkarak dosya şüphelisi Zeinal Abarakow tutuklanmalıdır” denildi. 

‘ONA AİT HİÇBİR ŞEY BULUNMADI’
Başvurun dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: “Müvekkil müştekiler vekili olarak Gülistan Doku’nun kaybedilmesi sonrasında yaklaşık 164 gün geçtiğinden ve süre boyunca intihar ettiği düşünülen köprünün altında bulunan gölette yapılan tüm çalışmalara rağmen Gülistan Doku veya ona ait herhangi bir şahsi eşya bulunamamış olması nazarı dikkate alındığında Gülistan Doku’nun başına çok kötü şeyler gelmiş olması kuvvetle muhtemel olarak değerlendirilmelidir.

‘DERHAL TUTUKLANMALI’
Müvekkilin intihar ettiği düşünülen gölette binlerce kez dalış yapılması tüm dalgıçların ortak kanaatinin Gülistan'ın o suda olmadığı oluşu dolasıyla intihar olasılığının mümkün olmadığı ile birlikte müvekkil Gülistan'ın belirgin bir sorun yaşadığı başka bir kişinin de bulunmaması, tüm bu anlatımlar muavecesinde esasında ilk aşamada verilmesi gereken tutuklama kararının bu aşama da bir zorunluluk halini alması nedenleriyle şüpheli Zeaınal derhal tutuklanmalı.”

Kaynak: Jinnews

İlgili haberler
Gülistan Doku’ndu, biz döküldük: Kıyıya vuran gerç...

Gülistan’dan hâlâ haber yok, yapılanlar ve açıklamalardan ‘güven’ denilen şey çıkmıyor ve Dersim’de...

Gülistan Doku 130 gündür kayıp: ‘Baraj kapakları a...

130 gündür kayıp olan Gülistan Doku’dan hala haber yok! Kadınlar, aramanın net sonuçlara varması içi...

‘Gülistan Doku soruşturması tarafsız birime devred...

Şiddetle Mücadele Ağı, 5 Ocak’tan bu yana kayıp olan Gülistan Doku’ya ilişkin Dersim’de incelemelerd...