2023 Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri için başvurular başladı
DİSK Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap tarafından düzenlenen Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri için başvurular başladı.

7 Ekim 2015 tarihinde yaşamını yitiren şiirin ve umudun yorulmaz iğnesi Sennur Sezer’in anısı ve mücadelesini yaşatmak adına DİSK Gıda-İş Sendikası ve Manos Kitap tarafından düzenlenen Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri için başvurular başladı. Eserler, 15 Nisan 2023 tarihine kadar gönderilebilecek.

Ödüllerde öykü dalındaki değerlendirmeyi jüri üyeleri Adnan Özyalçıner, Ayşegül Tözeren, Pakrat Estukyan, Eylem Ata Güleç ve Tunç Kurt yapacak. Şiir dalının jüri üyeleri ise A. Hicri İzgören, Orhan Alkaya, Nalan Çelik, Gülce Başer ve Betül Dünder.

Geçen yıl yaşamını yitiren Ahmet Tulgar anısına, sadece bu yıl geçerli olmak üzere öykü dalında bir Sennur Sezer Emek Direniş Öykü Ödülü/ Ahmet Tulgar Özel Ödülü de verilecek.

Sonuçlar, daha önceki yıllardan farklı olarak, Sennur Sezer’in doğum günü olan 12 Haziran 2023 tarihinde açıklanacak, ödüller Dünya Barış Günü’nde 1 Eylül 2023 tarihinde yapılacak törenle sahiplerine verilecek.

KATILIM KOŞULLARI

Ödüllerin "Birlikte yaşadığımız topraklarda 'Sabah sokakları saran ekmek kokusunun mayalanışındaki uykusuzluk payı'nı yazmak, emeğin tarihine yeni kaynaklar sunmak ve şairin anısını yaşatmak amacıyla" düzenlendiğini belirten sendika, katılım koşullarını şöyle açıkladı:

◾Ödüle daha önce dergilerde yayımlanmış olsa da kitap olarak yayımlanmamış ve daha önce herhangi bir ödül almamış öykü ve şiir dosyaları katılabilir. Her katılımcı ödüllerden sadece birisine ve sadece bir dosyayla katılabilir.

◾Ödüle katılan eser sahipleri dosyanın herhangi bir yerinde açık kimliğini belli edecek isim, rumuz ve işaret kullanmamalıdır. Katılımcılar dosyalarıyla aynı paket içerisinde kapalı bir zarfın içinde kimlik ve iletişim bilgilerini göndermelidir.

◾Ödüle başvuracak şiir ve öykü dosyalarının kitap olabilecek nicelikte, Times New Roman karakterinde 12 punto ile bilgisayarda yazılmış olmaları gerekmektedir. El yazısıyla çoğaltılarak gönderilen dosyalar kabul edilmeyecektir.

◾Dosyalar A-4 formatında 6 kopya olarak aşağıda verilen adrese kargo ya da postayla ulaştırılmalıdır. Elden ya da e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

◾Şiir ve öykü dalında yalnızca birincilik ödülü verilecek, kazanan dosyalar Manos Kitap tarafından yayımlanarak kitaplaştırılacaktır.

◾Geçtiğimiz yıl aramızdan ayrılan jüri üyemiz Ahmet Tulgar’a bir teşekkür niyetine, onun çabalarına da saygıyla, sadece bu yıl geçerli olmak üzere ve sadece öykü dalında bir Sennur Sezer Emek Direniş Öykü Ödülü/ Ahmet Tulgar Özel Ödülü verilecek olup, yukarıdaki şartlara göre ödül alan dosya Manos Kitap tarafından yayımlanacaktır.

◾Jürinin gerek görmesi durumunda ayrıca “Jüri Özel Ödülü” verilebilir. Jüri Özel Ödülü alan dosyaları Manos Kitap yayımlamayı taahhüt etmez.

◾Gönderilen dosyalar herhangi bir nedenle iade edilmeyeceği gibi başvuru sahipleri ilan edilen tüm koşulları kabul etmiş sayılır.

◾Ödül alan şair ve yazarın telifi Manos Kitap ile yapılacak sözleşmeyle kitap olarak ödenecektir.

◾Seçici kurul üyeleri, Manos Kitap çalışanları, Gıda-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri ve birinci dereceden akrabaları ödüle başvuramaz.

◾Sennur Sezer Emek-Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri’nde daha önce şiir ya da öykü dalında ödül almış şair ve yazarlar, daha sonraki yıllarda bu ödüllerden birine başvuramaz.

◾Ödüle 15 Ocak 2023 -15 Nisan 2023 tarihleri arasında başvurulabilir. Ödüle katılmak için başvurmak isteyenler eserlerini bu adrese dosyalarını gönderebilir: Gıda-İş Sendikası Genel Merkezi, Cihangir Mah. E-5 Yanyol, Gürel Apt. No: 195, Kat: 3 Daire: 8 Avcılar/İstanbul

◾Son başvuru tarihine kadar dosyalar göndermelidir. Posta ve kargodaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

◾Katılımcılar ayrıntılı bilgi için [email protected] adresine veya 0534 668 48 86 numaralı telefondan Elif Baydur’a başvurulabilir.

Fotoğraf: Manos Kitap

İlgili haberler
Hepimizin Sennur Ablası

Sennur Sezer... Kaybedeli 4 yıl oldu. Kaç yıldır edebiyatla ilgileniyor olmama rağmen çok sonra tanı...

Emeğin ve direncin yürekli karıncası: Sennur Sezer

Sennur Sezer... Sesi, sözü, kalemi ve umutla sıkılı yumruğu ile hem meydanlarda, hem edebiyatta ter...

‘Sennur Sezer sınıfımızdaydı, yine sınıfımızda, he...

Sennur Sezer Emek-Direniş Öykü ve Şiir Yarışmasının özel öykü ödülünü alan Özlem Keskin ile söyleşti...