‘115 hamile çocuk’ skandalında çocukların ifadesi alınacak
Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ortaya çıkan ‘115 hamile çocuk’ skandalında yarından itibaren çocukların ifadesi alınacak.

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki 115 çocuğun hamileliğinin gizlenmesi skandalı sonrası yarından itibaren 15 yaşın altındaki çocukların ifadesinin alınmaya başlanacağı açıklandı.

Hürriyet’in haberine göre Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında yarın ilk olarak Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro, kendi bölgelerindeki çocukların ifadelerini, hastane bünyesindeki Çocuk İzleme Merkezinde almaya başlayacak. İfade alınması işlemi sırasında, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, hemşirelerin yanı sıra soruşturmayı yürüten bir savcının da olduğu öğrenildi.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe’nin haberiyle ortaya çıkan skandala ilişkin Sağlık Bakanlığı soruşturma talimatı verildiğini ve müfettiş görevlendirildiğini açıklamıştı.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise 115 hamile çocukla ilgili İstanbul Valiliğinin görevliler hakkında soruşturma izni vermemesini savunmuştu.

İlgili haberler
115 çocuğa yönelik istismarı örtbas edemezsiniz!

İzmir Kadın Platformu, İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde ortaya çıkan 115 çocuğun istisma...

Kadınlardan tepki: ‘İstismarı örtbas ettirmeyeceği...

Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ortaya çıkan istismar her kesimin tepkisine...

115 çocuk

Çocuğun bizatihi çocuk olma hali “iradeyi etkileyen bir emare” sayılmıyor, istismara uğrayan çocukla...