Açık cezaevinden izne çıkan erkek bir kadını bıçakladı
Fail Tayfun K, mahkemede "Hatırlamıyorum" dedi; saldırıya uğrayan Özdem Ş. "Beni evime kadar takip etmiş. Kesinlikle kasten ve keyfi yapılmış bir saldırı" diye konuştu.

Ankara’da Türkiye Barolar Birliği Personeli Özdem Ş.’yi bıçaklayarak yaralayan Tayfun K., Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada suçunu itiraf etti. Tayfun K’nin, Özdem Ş.’yi açık cezaevinden 11 günlük izinle çıktığı dönemde bıçakladığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’ten Rengin Temoçin'in haberine göre, davanın ilk duruşmasında saldırgan Tayfun K. suçunu itiraf etti. Alkollü olduğu için olayı tam hatırlayamadığını, saldırının nedenini de bilmediğini söyleyen Tayfun K’nin, saldırıyı yaptığı dönemde cezaevinden 11 günlük izinle çıktığı belirlendi.

Avukat Hediye Gökçe Baykal, sanığın Isparta’dan cezaevinden 11 gün izinli çıkarak Ankara’ya geldiğini bu sırada da saldırıyı gerçekleştirdiğini aktardı. Cumhuriyet’e konuşan Özdem Ş., “Eve dönerken üç şahıs gördüm. Bu Tayfun K., denen kişi, kötü şekilde bana bakmıştı. Bir gariplik hissetim ancak yoluma devam ettim. Ancak beni evime kadar takip etmiş. Kesinlikle kasten ve keyfi yapılmış bir saldırı” diye anlattı. 

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Biz şiddeti konuşurken iki kadın daha öldürüldü!

Biz Antep’te şiddete karşı neler yapabileceğimizi, nasıl bir araya geleceğimizi konuşurken 2 kadın d...

‘Kadına yönelik şiddete ve istismara sessiz kalma!...

KOÜ Ekmek ve Gül Kadın Çalışmaları Atölyesi 25 Kasım’ın ardından peş peşe yaşanan şiddet, taciz ve i...

Yerli ve milli şiddet

Dün ‘ihtiyaç’ olan bu yasanın, şiddetin katlanarak artageldiği bu günde neden ihtiyaç olmaktan çıktı...