Ağrılı kadınlardan depremzedeler üşümesin diye dayanışma
Ağrı'da halk eğitim merkezlerinde kurs gören kadınlar, usta öğreticilerle birlikte depremzedelere gönderilmek üzere kışlık giysi dokuyor.

Maraş merkezli depremlerin ardından Ağrı Halk Eğitim Merkezi'nde çeşitli kurslara katılan kadınlar, kışlık giysi dokumak için gönüllü oldu. Halk eğitim merkezinin dikim atölyesinde eğitim alan kadın kursiyerler, gönüllüler ve usta öğreticiler tarafından battaniye, polar, çocuk giysisi yapmaya başladı. Kadınların hazırladığı ürünler halk eğitim merkezi çalışanları ve gönüllüler tarafından paketlenerek deprem bölgesine gönderiliyor.


'OTURUP İZLEMEK İSTEMEDİK'

Halk eğitim merkezi usta öğreticilerinden İpek Altıntaş, “Kadın arkadaşlarla birlikte atölyemizde battaniye, polar, çocuk giysisi yaptık. Oturup izlemek istemedik. Burada herkes gönüllü olarak çalışıyor. Sağ olsunlar müdürlerimiz de bizlere destek verdi. Çok şükür güzel şeyler ortaya çıktı. Bebek battaniyeleri, orta boy battaniyeler, çocuk giysileri yaptık. Gerçekten çok üzgünüz. Burada oturduğumuz yerden iyi temennilerle bir şeyler yapamayacağımızı anladık ve harekete geçtik. Ürünlerimizi yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz" dedi.

Kaynak-Fotoğraflar: DHA

İlgili haberler
Depremin 8. gününde kadınlar hâlâ iç çamaşırına ul...

Malatya’daki çadırkentleri gezen, çadırkentte kalan depremzede kadınlarla konuşan Berfin Güler yazdı...

Aşağısülmenli köyünde çadır yok, depremzedeler has...

Malatya’nın Aşağısülmenli köyüne yardım gitmedi, -8 derecede çadırı olmayan depremzedeler hasarlı ev...

İranlı kadınlar: ‘Kalbimiz Hoy, Türkiye ve Suriye’...

İran'ın Zahedan ilinde bugün halk yine sokaktaydı. Kadınlar taşıdıkları dövizler ile Türkiye, Suriye...