Agrobay işçileri gözaltına alındı
Agrobay Seracılık’ta sendikaya üye oldukları için işten çıkartılan 5 kadın işçi, çatıya çıktı. Polis işçileri gözaltına aldı.

İzmir Dikili'de Bayburt Grup’a bağlı Agrobay Seracılık’ta en az 40 işçi, sendikalaşma sürecine karşılık keyfi bir şekilde işten atılmıştı.

Gazete Duvar'ın haberine göre hakları için 98 gündür direnen 5 kadın işçi, Bergama kent meydanında bulunan bir binanın çatışına çıkarak hakları için taleplerde bulundu.

İşçiler “Kimse bizim sorunumuzu çözmedi. Eğer bugün bu sorun çözülmezse canımıza kıyacağız. Ölmek var dönmek yok” dedi. Eylem sonrası polis, olay yerine gelerek işçileri gözaltına aldı.

NE OLMUŞTU?

İzmir Bergama’da faaliyet gösteren ve AKP’ye yakınlığıyla bilinen Bayburt Grup’a bağlı Agrobay firmasında çalışan 39 kadın işçi, Tarım Sendikası’na (Tarım-Sen) üye oldukları için 23 Ağustos’ta tazminatsız işten çıkartıldı. Serada, kötü çalışma koşulları, düzensiz ödemeler, mobbing gibi uygulamalara karşı sendikaya üye olan işçilerin, kıdem ve ihbar tazminatları da ödenmeden işten çıkarıldı.

Ekran görüntüsü: Tarım Sen X hesabı videosu

İlgili haberler
Agrobay'da işten atılan kadın işçiler yaşadıkları...

Agrobay Seracılık şirketinde çalışırken sendikalı oldukları için işten atılan işçiler, işten çıkarıl...

Agrobay’da işten atılan kadın işçiler: Hakkımız ol...

Agrobay'da direnişteki kadın işçilerle çalışırken yaşadıkları sorunları, jandarma ve polis müdahales...

İşçiler Agrobay’ın ihracat yaptığı ülkelere seslen...

Sendikalaştıkları için işten atılan Agrobay işçileri, Alman ve Rus Konsoloslukları önünde basın açık...