Ankara Büyükşehir Belediyesi çocuklara kantin desteği vereceğini duyurdu
ABB, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına sadece kantin harcamalarında kullanılabilecekleri 330 liralık destek verecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına kantin desteğinde bulunacağını açıkladı. İlerleyen süreçte 60 bin çocuğa ulaşılmasının hedeflendiği, Başkent Kartlara yüklenecek desteğin sadece kantin harcamalarında kullanılabileceği belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş, yılbaşından itibaren sosyal yardım alan ailelerin Başkent Kartlarına çocuklarının kantin masraflarının karşılanması amacıyla aylık kişi başı 330 TL tutarında destek yatıracakların açıkladı. İlk etapta pilot ilçelerde başlayacak olan desteğin ilerleyen süreçte 60 bin öğrenciye ulaşmasının hedeflendiğini açıklayan Yavaş, şöyle konuştu: “Her gün haberlerde okula aç giden ve okulda aç kalan çocuklarımızı üzülerek takip ediyoruz. Bunlardan en etkili olanı ise okullarda açlıktan dolayı ağlayan çocukların olduğu haberdi. Bu haberler bizlerin sorumluluğunu daha da artırıyor. Bu nedenle, sosyal yardım alan ailelerimizin çocukları için yılbaşından sonra ilk olarak pilot bölgelerde, ardından da tüm Ankara’da Başkent Kartla kantin alışverişi dönemini başlatıyoruz. Öğrenci başına aylık 330 lira destekte bulunarak evlatlarımızın beslenmeleri için kıymetli bir adım atmış olacağız… SMA testi, çocuk tarama testi, kreşler, doğal gaz desteği, et desteği, kırtasiye desteği, öğrenci abonmanı, öğrenci su indirimi, ücretsiz internet, barınma merkezleri, sınav ücreti ödemeleri, teknoloji merkezleri… Bunların hepsi çocuklarımız için… En büyük projemiz, nesillerce süren yoksulluğu çocuklarımız için makus bir gelecek olmaktan çıkarıp, onların gelişimlerini ve eğitimlerini tamamlayarak aydınlık bir geleceğe sahip olmalıdır.”

Fotoğraf: DHA

İlgili haberler
46 örgütten açıklama: Beslenme hakkı çocuğun insan...

Çocuk hak örgütleri, kitle örgütleri, kadın derneklerinin yer aldığı 46 örgüt ‘Beslenme çocuğun insa...

Salihlili fırıncı anlattı: Çocukların beslenmesi i...

Salihli’de bir fırıncı, ailelerin çocuklarının beslenmesi için bayat simit almak zorunda kaldığını s...

CHP’den belediyelere çağrı: ‘Çocuklara beslenme ya...

Okullarda çocuklara bir öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesi talebi büyüyor, CHP belediyelere ç...