Anne Karaman: Bu adam tutuksuz yargılandığında her gün öldürüyorsunuz
Ayşe Karaman’ı ‘tasarlayarak öldürme’ suçundan tutuksuz yargılanan Özgür Tarhan yine tutuklanmadı. Anne Feride Karaman, ‘Bu adam tutuksuz yargılandığında her gün öldürüyorsunuz’ dedi.

Ankara Dikmen’de 29 Temmuz 2019’da anestezi teknikeri Ayşe Karaman’ı damar yoluyla verdiği ilaçla katleden Uzman Dr. Özgür Tarhan, “tasarlayarak öldürme” suçundan yargılandığı davanın 6’ncı duruşması Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

Duruşmada Ayşe’nin ailesi ve avukatları hazır bulundu. Delilleri karartma şüphesi olmadığı” gerekçesiyle 4’üncü celsede tahliye edilen ve tutuksuz yargılanan failin duruşmada iyi halin simgesi olan takım elbise ile gelmesi ise dikkat çekti.

Duruşmada söz alan müşteki avukatı Tolga Beyendi geçen celse reddedilen taleplerini yineledi. Mahkeme başkanı sanık avukatlara ve sanığa son sözünü sordu. Sanık ve avukatları “Takdir mahkemenizindir” dedi.

DURUŞMA 9 TEMMUZ’A ERTELENDİ
Ayşe’nin annesi Feride Karaman ise sanığın tahliye edilmesine tepki göstererek şöyle konuştu: “Sanığın iki telefonu vardı. İkinci telefonu daha sonra teslim edildi delillerin toplandığından ne kadar eminsiniz. Vicdanınıza, adaletinize bıraktım. Çocuğumun katilini görünce iki gün aç durdum. Adaletin böyle tecelli edeceğini düşünmedim. Ama asla vazgeçemeyeceğim. Bu adam öldürdükten sonra o evden ayrıldı. Damar yolunu açtığını söylüyor. Neden öldürdüğünü söylemiyor? Hak ve adalet istiyoruz. Bu adam tutuksuz yargılandığında her gün öldürüyorsunuz.”

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, bir önceki celse katılan taleplerinin reddine, Cumhuriyet savcılığına esas hakkında mütalaa hazırlanmasına ve failin tutuklanması talebinin reddine karar verdi.

Bir sonraki duruşma 9 Temmuz tarihine ertelendi.

Kaynak: Jinnews


İlgili haberler
Ayşe Karaman davasında sanık için adli kontrol ile...

Anestezi Teknikeri Ayşe Karaman’ı öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan sanık Anestezi Uzmanı Dr. Özgür...

Ayşe Karaman davasında sanık ‘Doktora ihtiyaç var’...

Anestezi Teknikeri Ayşe Karaman’ı öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Anestezi Uzmanı Dr. Özgür T. “Do...

Ayşe Karaman davasında tanık: ‘Damar yolunu açık g...

Ayşe Karaman’ı ilaç enjekte ederek öldürmekle suçlanan Özgür Tarhan’ın yargılandığı davada tanık ola...