Antep Ekmek ve Gül | İşçilerin ve kadınların hayatları patronların insafına bırakılamaz!
"Aileleri, çocukları sokaktayken işçiler işe çağrıldığında ailenin bakımından, güvenliğinden, yeme içmesinden tek başına sorumlu olacak kadınların yükü de artar, kaygısı da, zorluğu da!"

20 Şubat günü akşam saatlerinde Hatay'da üst üste gerçekleşen ve çok sayıda kenti etkileyen deprem Antep'te de halkı sokaklara döktü. 18 Şubat'ta halk zorla çadırlardan çıkarılarak hasarlı evlerinde kalmaya mahkum edilmişken, ilk depremin üstünden bir hafta geçmeden işbaşı çağrısı yapan Antep’teki fabrika patronları, 20 Şubat'taki son depremden sonra yine işçileri çalışmaya zorladı.

Antep Ekmek ve Gül Grubu yaptığı açıklamayla bu zorlamaya tepki göstererek, bir an önce yeterli sayıda çadır sağlanmasını, işçilere ücretli izin verilmesini, patronlara 6 ay boyunca işten atma yasağı getirilmesini talep etti.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"İlk depremin üstünden bir hafta geçmeden, işbaşı çağrısı yapan Antep’teki fabrika patronları, 20 Şubat'taki son depremden sonra yine işçileri çalışmaya zorluyor. 

18 Şubat'ta Antep'te insanları zorla çadırdan çıkarıp hasarlı evlerine gönderdi Valilik ve AFAD. Soğukta, çoluk çocuk açıkta kalan insanlar göz göre göre ölüme gönderildi. Son depremle bir kez daha görüldü ki yaşamımız hiçe sayılıyor. Yıkıldı yıkılacak evlerde savunmasız bir biçimde depreme yakalandı halk. 

Ailemizi, çocuklarımızı güvensiz evlerde, sokakta bırakıp işe gidemeyiz! 

Aileleri, çocukları sokaktayken işçiler işe çağrıldığında yeterli yardım ve desteğin gelmediği, çadırların verilmediği kentte ailenin bakımından, güvenliğinden, yeme içmesinden tek başına sorumlu olacak kadınların yükü de artar, kaygısı da, zorluğu da!

Bir an önce ihtiyacı olan herkese çadır sağlanmalıdır, beslenme, ısınma, sağlık, güvenlik ihtiyaçları kadınlar ve çocuklar öncelikli olmak üzere bir an önce giderilmelidir.

Deprem tehlikesi ortadan kalkana kadar, halkın güvenle barınabileceği, ihtiyaçlarının karşılanacağı koşullar sağlanana kadar bütün işçiler ücretli izinli sayılmalıdır!

En az 6 ay boyunca deprem bölgelerinde işten atma yasağı getirilmelidir!

İşçilerin hayatı ve hakları, kadınların hakları ve hayatı patronların insafına bırakılamaz!"

Antep Ekmek ve Gül Grubu


İlgili haberler
Antep’te, AFAD ekipleri polis eşliğinde çadırları...

Antep’te, devlet daha fazla çadır üretmek yerine çadır açığını depremden az etkilenen yerlerdeki ins...

Antep’in halini çadırlardan sor

"Düztepe semtine bağlı mahallelerde depremzedelerle, özellikle de her zaman en acı tabloyla karşı ka...

Antep’te kadınların hissettiği çaresizlik ve korku

‘Depremden önceki halimiz de buydu. Değişen bir şey olmadı hayatımızda. Hep sürünüyorduk şimdi daha...