B. K. sosyal medyada intihar edeceğini söyledi, kadın dayanışması hemen devreye girdi
Sosyal medya hesabından Avukat Ünal Işık’ın cinsel saldırısına uğradığını ve intihar edeceğini söyleyen B.K ile ilgili emniyet ‘Bir şey yapamayız’ dedi, kadınlar peşini bırakmadı.

Avukat Ünal Işık tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını ve intihar edeceğini sosyal medya hesabından yazan B.K.’ye kadın örgütleri ve kadın avukatların büyük uğraşı sonucu ulaşıldı. Sosyal medyada gündem olan olayda Emniyet “Bir tweetle bir şey yapamayız” derken, barolar devreye girdi. Cinsel saldırı iddiasını reddeden Avukat Ünal Işık’ın bir cinsel saldırı olayının daha faili olduğu iddia edildi.  

‘CİNSEL SALDIRIYA UĞRADIM, TEHDİT EDİLDİM’

B.K. Twitter’da, Avukat Ünal Işık tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını ve yaşamına son vereceğini duyurdu. Işık’ın ailesi ile arkadaşları tarafından aldığı mesajları da paylaşan kadın, “Yaşamıma son vermeden önce birkaç şey yazmak istiyorum: 19 yaşındayım. Avukat Ünal Işık in cinsel saldırısına uğradım... Ailesi ve arkadaşları tarafından defalarca tehdit ve taciz edildim... Bu olayı yaşadığımdan beri ölmek istiyorum. Onurum gururum incindi, kalbim kırıldı. Beni dizlerimin üstüne çöktüren bu vahşi insanlarla daha fazla mücadelede edemiyorum. Bu dünyayı terk ediyorum” diye yazdı.

B.’nin açıklamalarının ardından #AvukatÜnalIşıkTutuklansın etiketi kısa sürede sosyal medyanın gündemine yerleşti.

UZUN UĞRAŞLAR SONUCUNDA BULUNDU

Genç kadının mesajı büyük kaygı yarattı. Kadına ulaşılması için Aile Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı harekete geçmeye çağrıldı. Ancak B.K’ye kadın örgütlerinin ve kadın avukatların çabası ile ulaşılabildi.

Gün boyu genç kadına ulaşmak için çalmadık kapı bırakmayan avukatlardan Medine Turantaylak yaşananları Evrensel’e anlattı. Tweeti gördükten sonra kadına mesaj attıklarını ancak yanıt alamadıklarını belirten Turantaylak, Mor Dayanışma’dan Gülay Mübarek’in kadının telefon numarasına ulaştıkları bilgisini vermesinin ardından yaşananları şöyle anlattı:

“İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi (KHM) Başkanı Şükran Eroğlu ile iletişime geçtim ve acilen Ağrı Barosundan KHM ile iletişime geçilmesi ve emniyete ulaşması gerektiğini konuştuk. Ünal Işık’ın başka bir kadına cinsel saldırı dosyası olduğunu öğrendik ve diğer dosyasında şikayeti olan kadına ulaşmaya çalıştık. Ağrı Barosu Başkanı ve Ağrı Barosu KHM başkanıyla görüşmeler devam ederken kadının Muğla’da olduğunu öğrendik. Bu arada bir kadın avukat emniyeti aradı, ancak ‘Bir tweetle bir şey yapamayız’ cevabını almış. Bu sefer Muğla Barosu Başkanı ve KHM devreye girdi. Kadının evine gittiler ve evde bulamadılar. Bir avukat arkadaş HTS kayıtlarına ulaşmak aileden biri ile emniyetteyken genç kadının sağ salim bulunduğu haberini aldık.”

ÜNAL IŞIK HAKKINDA BİR CİNSEL SALDIRI DOSYASI DAHA OLDUĞU İDDİASI

Kadının bulunduğu haberinin gelmesi sonrası Avukat Ünal Işık ise Twitter hesabından genç kadının kimlik bilgilerini açık eden bazı mesajlar ve arama kayıtları yayımladı.

Işık sosyal medya paylaşımlarına ilişkin ise suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Genç kadına ulaşan avukatlardan Medine Turantaylak genç kadının adının açık yazılarak hedef haline getirildiğini ve paylaşımlara dair de şikayetçi olacaklarını belirtti. Ünal Işık hakkında bir cinsel saldırı dosyası daha olduğunu belirten Turantaylak, “Diğer cinsel saldırı olayında kadın baskılardan yorulduğu için şikayetini geri çekmiş. Bu dosyaya ilişkin bugüne kadar yapılmış bir suç duyurusu yok diye biliyoruz. Kadın emniyette ifade verdikten sonra takip edip gelişmeleri de paylaşacağız” dedi.

İlgili haberler
Kaçırılan oğluna kadın dayanışmasıyla kavuştu: Bu...

Biyolojik babası tarafından çocuğu kaçırılan ve kadınların dayanışması ve çıkarılan ortak ses sayesi...

Kadın dayanışması hayatımızda çok şey değiştirir

‘Günümüzde daha çok önem kazanan dayanışma, birlik beraberlik ve mücadele kadına şiddete engel olan...

İpek Er’in annesi: Devlete ve belindeki silaha güv...

İpek Er’in annesi Hakime Kılınç, Musa Orhan’ın serbest bırakılmasına isyan etti: Sağ olduğum sürece...