Bahçelievler'de her okula bir cami dönemi başladı
Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ÇEDES projesi kapsamında okullara gönderdiği yazıyla okul-cami, öğretmen-din görevlisi eşleştirme projesini hayata geçirdi.

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü “Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" (ÇEDES) projesi kapsamında ilçedeki tüm okullara "okul-cami eşleştirme" başlıklı bir yazı gönderdi.

Konuya ilişkin Evrensel’e konuşan Eğitim Sen 1 No’lu Şube Sekreteri Murat Orhan, “İmam-hatip projeleri tutmadı şimdi de ellerindeki bütün okulları İmam-hatipleştirmeye çalışıyorlar. Biz buna karşı mücadele edeceğiz” dedi.

Mili Eğitim Bakanlığının Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile imzaladığı ÇEDES projesi kapsamında okullarda yürütülen etkinlikler giderek yaygınlaşıyor. Son olarak Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara gönderdiği yazıyla ilçede bulunan okulları camilerle eşleştirdi.


KAYMAKAMLIK ONAY VERDİ

Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda şu ifadeler kullandı:

“Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında, 'Çevreme Duyarlıyım ve Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES) Projesi' yürütülmektedir. Yapılacak olan çalışmaların daha sağlıklı yürütülebilmesi için Okul-Cami eşleştirmesi yapılarak, Okul ve Cami görevlileri listesi yazımız ekinde sunulmuştur. Belirtilen okul ve camilerin eşleştirilmesi, öğretmen, İmam-hatip, müezzin kayyum ve diğer görevlilerin belirtilen Okul ve camilerde proje kapsamında çalışmalar yürütmelerine ilişkin kaymakamlık onay yazısı ekte gönderilmiştir.”

'BU YANLIŞTAN BİR AN ÖNCE DÖNÜN'

Eğitim Sen 1 No’lu Şube Sekreteri Murat Orhan ise şunu söyledi: “Daha önce farklı ilçelerde bazı okullardan öğrencilerin toplu halde camilere götürüldüğü, değerler eğitimi başlığıyla temizlik yaptırdığı bilgimiz var. Bu eşleştirmeler, benzer uygulamaların Bahçelievler ilçesindeki okullarda da hayata geçirileceği anlamını taşıyor. Onunla da kalmayıp eşleştirilen 'görevlilerin' okullara istediği gibi girip çıkmasının önünü açıyor. Formasyon sahibi olmayan kişilere çocuklarımızı emanet edemeyiz. Olası yanlış ifade ve uygulamalar büyük travmalara neden olabilir. Ders okulda ve öğretmenle işlenir, bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

Fotoğraf: Bahçelievler Milli Eğitim Müdürlüğünün okullara gönderdiği yazı.
Kapak fotoğrafı: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
ÇEDES kapsamında lise yurtlarına imam görevlendiri...

ÇEDES kapsamında Ankara’daki meslek, fen ve anadolu lisesi olmak üzere toplam üç yatılı okula imam v...

ÇEDES’e MESEM’e bütçe var, çocuklarımız için gıday...

‘Çocuğu olan, olmayan fark etmeksizin kadınlar alana indi, davaya sahip çıktı. MEB kendini nasıl sav...

ÇEDES'te yeni skandal: Çocukların eline bıçak veri...

ÇEDES kapsamında okulda çocukların ellerine Kurban ibadeti öğretme bahanesiyle bıçak verildi. Başka...