Bandırma’da ‘Çocuk istismarına karşı ne yapabiliriz?’ konuşuldu
Bandırma Ekmek ve Gül Grubu yaptığı çağrıyla, çocuk istismarına affı öngören yasaya karşı kadınlarla bir araya geldi. Üniversiteliler tasarıya karşı imza kampanyası ve bir dizi etkinlik kararı aldı.

Bandırma Ekmek ve Gül Grubu olarak ‘Çocuk istismarına evlilik yoluyla af’ tasarısını tartışmak için 17 Eylül Üniversitesi öğrencileriyle Gar Kafe’de bir araya geldik. Ancak bu tartışmaya başlamadan önce bir araya geldiğimiz kadınlara Ekmek ve Gül’ü anlattık. Buluşmaya katılan pek çok kadın, çocuk istismarına affı öngören yasanın çocuklara etkisi açısından endişelerini dile getirirken, durumun acileyeti ve ciddiyeti nedeniyle de tasarıya karşı Bandırma’da hızla bir şey yapma ihtiyacı hissettiklerini söyledi.

Üniversite öğrencisi kadınlardan biri böyle bir tasarının medyada gündeme gelmemesini eleştirirken, tartışmalar sonucu tasarıya karşı Bandırma’da bir imza kampanyası yapılmasının verimli olacağına karar verdik. Kampanya ile her kesimin bu tasarıyı öğrenebileceği ve içeriğini bilmeyen insanların durumu daha iyi kavrayacağı vurguladık. Bandırma 17 Eylül Üniversitesindeki topluluklarında imza kampanyasına desteklerini almak için görüşülmesi kararı da verilirken, kampanyayı kampüste büyütmek için her türlü kanalın kullanılması önerisinde bulunuldu. Bandırma meydanda da bir imza standı açılıp Bandırma halkının da bilgilendirilebileceği söyledik. Alınan kararlarla buluşma son buldu.

İlgili haberler
Bandırmalı kadınlar: Muhtaç olmadığımız bir yaşam...

Üniversite öğrencileri, çalışan kadınlar ve ev kadınlarından oluşan Bandırma Ekmek ve Gül, ilk etkin...

Tüm kadınlar için: Bir dileğini söyle

‘Bir dileğini söyle’ diyerek yaşadığımız herhangi bir yere kadınlar için dilek kutuları koyup, kadın...

Çocuklarımızı değil çocuk istismarı tasarısını top...

Çocuk istismarına af tasarısına karşı imza kampanyası başlatan Emek Partisi Ankara İl Örgütü, af diy...