Bir günde iki kadın katledildi, bir kadın asitli saldırıya uğradı
Bir günde, Balıkesir ve Isparta’da iki kadın daha katledildi. Isparta'da ise bir erkek uzaklaştırma kararına rağmen bir kadının evine gidip yaralanmasına sebep oldu.

Muğla’da Pınar Gültekin’i yakarak öldüren katile mahkemenin ‘haksız tahrik indirimi’ uygulamasına tepkiler sürerken Balıkesir ve Isparta’da bir günde iki kadın daha katledildi.

Balıkesir’de öldürülen Sevim Özdemir’in katilinin 10 ayrı suçtan kaydı bulunduğu, uzaklaştırma kararını ihlal etmesine rağmen ceza almadığı ve elektronik kelepçe takılması kararının ise uygulanmadığı ortaya çıktı.

Isparta’da Ayhan Y, birlikte yaşadığı Rabia Aydınlı ve annesi Ayfer Aydınlı’ya silahla saldırdı. 2 aylık hamile olduğu öğrenilen Rabia Aydınlı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

BALIKESİR: UZAKLAŞTIRMA KARARINA RAĞMEN YARALADI

Balıkesir’de İsmail Ertek tarafından öldürülen Sevim Özdemir’in, Ertek hakkında 'tehdit', 'hakaret', 'kasten yaralama' suçlarından adli işlem yaptırdığı ve tedbir kararı verildiği ortaya çıktı. Yine Özdemir'in müracaatı üzerine Ertek hakkında 'uzaklaştırma ihlali'nden işlem yapıldığı ancak Edremit Aile Mahkemesi'nce ihlale ilişkin Ertek hakkında hapsine yer olmadığı kararı verildiği belirtildi.

ELEKTRONİK KELEPÇE İÇİN GEÇ KALINDI

Öte yandan 1 Haziran'da Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Aile İçi Büro ekiplerinin, İsmail Ertek'e elektronik kelepçe takılması yönünde aile mahkemesi ile gerekli yazışmayı yaptığı ve sonucun beklendiği öğrenildi. Ayrıca Ertek’in 10 ayrı suçtan kaydı olduğu öğrenildi.

ISPARTA: EŞİNİ ÖLDÜRDÜ, KAYINVALİDESİNİ YARALADI

Isparta’da ise Ayhan Y, birlikte yaşadığı Rabia Aydınlı ve annesi Ayfer Aydınlı’ya silahla saldırdı. 2 aylık hamile olduğu öğrenilen Rabia Aydınlı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirirken annesi Ayfer Aydınlı tedavi altına alındı. Katil Ayhan Y’nin saldırıdan sonra kaçtığı ve yakalanması için çalışma başlatıldığı belirtildi.

KONYA: UZAKLAŞTIRMA KARARINA RAĞMEN KAPISINA DAYANDI, YÜZÜNE KİMYASAL MADDE ATTI

Konya’nın Çumra ilçesinde hakkında uzaklaştırma kararı olan, tehdit ve şantaj nedeniyle ceza alan ama cezası ertelenen Sözleşmeli Er Sabit Türk, ayrıldığı nişanlısı Merve K’nin kapısına dayanarak yüzüne yanıcı sıvı kimyasal madde attı.

Ağır yaralanan Merve K., hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Olay sonrasında kaçan ve polis ekiplerince gözaltına alınan Sabit Türk ise nihayet çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

SÜREKLİ TEHDİT EDİYORDU

Merve K, ayrıldıktan sonra sürekli tehdit edildiğini belirterek “3-4 gün öncesine kadar ‘Hayatını karartacağım’ diyerek tehdit ediyordu. Korkudan karakola giderek 90 günlük uzaklaştırma kararı aldım. Ancak kapıma geldi” dedi.

CEZA ALDI, HÜKÜM ERTELENDİ

Merve K'nin avukatı Aycan Ceylan ise kadınlardan destek beklediklerini söyleyerek “Saldırganın saldırıları sistematikti bu yüzden uzaklaştırma kararımız vardı. Ceza davası açtık. Saldırgan 10 ay hapis cezası aldı ama mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Uzaklaştırma kararı aldırmamıza rağmen görüldüğü üzere pek faydası olmadı. Saldırganın en ağır cezayı alması için susmak zorunda bırakılan tüm kadınlar adına elimizden geleni yapacağız” dedi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül