BOÜN Ekmek ve Gül’de yeni dönem başladı
Boğaziçi Üniversitesi Ekmek ve Gül Grubu tanışma toplantısıyla bir araya geldi. Ekmek ve Gül Editörü Sıla Altun’un katıldığı toplantıda kadınların ve LGBTİ’ler olarak yeni dönemde yapılacaklar konuşul

Boğaziçi Üniversitesi Ekmek ve Gül Grubu döneme “Haklarımız ve hayatlarımız hedef alınırken üniversiteli kadınlar ve LGBTİ’ler olarak biz ne yapacağız?” diyerek bir tanışma toplantısıyla başladı. Ekmek ve Gül editörlerinden Sıla Altun’un katıldığı buluşmada kadınlar Türkiye’de üniversitelerinde yaşadıkları problemlerden bahsetti, bu dönem boyunca neler yapabileceklerini konuştu.

YENİ DÖNEMDE CİTÖK’Ü AKTİFLEŞTİRME HEDEFİ

Boğaziçi Üniversitesinden kadınların ve LGBTİ’lerin ana gündeminde okullarında koordinatörü görevden alınarak işlevsiz hale getirilen Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu (CİTÖK) vardı. Bu dönem içerisinde CİTÖK’ü tekrar aktif hale getirmeye kararlı olduklarını ifade eden katılımcılar, bunun için neler yapabileceklerini tartıştı.

Bir başka konu ise anayasa tartışmaları, iktidarın ve atanmış kayyumların kadın ve LGBTİ’lere yönelik politikalarıydı. İktidarın uzun süredir kadınları ve LGBTİ’leri hedefe koyan politikalarından bahsetti, gündemde olan anayasa değişikliği hakkında ise “Bu anayasa biz kadınların, LGBTİ’lerin, işçilerin, emekçilerin anayasası olamaz. O yüzden ‘Biz buradayız, izin vermiyoruz’ demeli, yan yana gelmeliyiz” ifadelerini kullandı.

‘HAKLARIMIZA SALDIRILIRKEN DAHA SIK YAN YANA GELMELİYİZ’

Bir önceki eğitim öğretim döneminde okuma gruplarıyla varlığını sürdüren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri bu dönemde okuma gruplarını nasıl devam ettireceklerini, neler yapacaklarını konuştu. Bu dönemde kadınlar ve LGBTİ’ler olarak daha fazla bir araya gelmeleri gerektiğini ifade eden kadınlar birbirlerine bunu hatırlatma sözüyle toplantıyı bitirdi.

Fotoğraf: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Boğaziçi’de barınma krizi | Ranzalara kat çıktılar

Atanmış yönetim, öğrencilere verdiği yurt sözlerini tutmadı. Kulüp odalarımızın elimizden alınmasını...

Günü kurtarmaya çalışan yönetime öğrenciler güvenm...

Boğaziçi Üniversitesinde patlak veren barınma krizi öğrenciler arasında çokça tartışıldı. Anadolu’da...

Boğaziçi kayyumu Cinsel Tacizi Önleme Koordinatörü...

Boğaziçi kayyumu CİTÖK Koordinatörünü ücretsiz izne çıkardı. Artık başvuruları CİTÖK Komisyonu Başka...