Bursa Ekmek ve Gül okurları Flormar işçilerini ziyaret etti
Sendikalaştıkları için işten atılan ve direnişleri 300 güne yaklaşan Flormar işçilerini ziyaret eden Bursa Ekmek ve Gül okuru kadınlar, ‘Mücadelenizde, direnişinizde sizinle birlikteyiz’ dedi.

Bursa Ekmek ve Gül okurları ve Bursa EMEP İl Örgütü sendikalaştıkları için işten atılan Flormar işçilerini ziyaret etti. Gebze Organize Sanayideki Flormar fabrikası önünde 300 güne yaklaşan direnişlerini anlatan işçiler, hayat pahalılığından yakınarak işçilerden biri, “Önceden evimizde üç kuruş bereket vardı artık o da yok. Her şey çok pahalı hiçbir şeye elini uzatamıyorsun. İktidardakiler tanzim satışlarla fiyatları düşürdüklerini iddia ediyor. Oysa bunun karşılığı yine bizim cebimizden çıkacak vergisiyle faturasıyla. Birçoğumuzun çocukları var, bu durumda çalışmak zor oluyordu tek maaşla geçinemiyordun ama mecbur kalıyordun. Şimdi daha da zor” dedi.

Bütün bu zor koşullara rağmen mücadelelerini bırakmayacaklarını söyleyen başka bir işçi sözlerine şöyle devam etti: “Kimsenin buradan gitmeye niyeti yok. Patron içerideki arkadaşlarımıza ‘Sendikayı bırakırsanız size zam yaparız’ diyormuş. Yani alenen rüşvet teklif ediyormuş. Patronla anlaşma yapamazsınız. Sekiz yıl en iyi şekilde çalıştım burada, bir kez hakkımı istedim beni işten attı. Şimdi sermaye devletiyle patronuyla bir araya gelmiş hakkım olanı vermiyor. Biz de burada dayanışmamızla mücadelemizle hakkımızı arıyoruz. Yalnızca Flormar işçileri adına değil, tüm işçiler için buradayız. Bu yüzden de gönül ister ki organize sanayideki bütün işçiler ‘Flormar yalnız değildir’ diye haykırsın.”

Yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için konuşan bir kadın işçi ise “8 Mart’ta bizim üzerimizden hak kazananlar kutlayacaklar o günü ama 8 Mart bizim günümüz. Yine de biz onlar için de hâlâ fabrikada kalan işçi arkadaşlarımız için de buradayız” diye konuştu.

‘BİR DAHAKİ GELİŞİMİZ İŞİNİZE DÖNÜŞÜNÜZ İÇİN OLSUN’
Ekmek ve Gül okurları ve Panayır Cemevi Kadın Kolları da ziyaret esnasında Flormar işçileri ile birlikte şapka ördü. Yaklaşık 300 gündür direnişte olan kar, yağmur, soğuk demeden fabrika önünde bekleyen işçilerin omuz omuza direnmelerini, iradelerini ve sabırlarını takdir ettiklerini, kaldıkları 2 saatte kendilerinin üşüdüğünü fakat işçilerin her gün sabahtan akşama kadar bekleyişlerine çok büyük saygı duyduklarını ifade ettiler. Çocuklarının geleceği için böyle bir mücadele vermelerinin kendilerini çok duygulandırdığını söyleyen Bursalı kadınlar, “Flormar işçilerinin mücadelelerini destekliyoruz, umarız istediklerini alırlar ve kendi geleceklerini yaratırlar” diyerek Flormar’ı boykot edeceklerini ve bu direnişi gittikleri her yerde anlatacaklarını söylediler. Samimi, sıcak bir sohbet sonrası kadınlar birbirlerine içtenlikle sarılırken, “Biz yine geleceğiz ama umut ediyoruz ki o bir sonraki gelişimizde sizler iş başı yapmış olursunuz. Bizler de sizleri alkışlamak için burada oluruz” sözleri ve tekrar görüşme dilekleriyle uğurlandılar.


İlgili haberler
Flormar işçilerinden Öykü Arin için kök hücre ve k...

Direnişteki Flormar işçileri Öykü Arin için kök hücre ve kan bağışı yaptı, işçiler herkesi Öykü Arin...

GÜNÜN DAYANIŞMASI: Flormar’dan Kayseri’ye dayanışm...

Kayseri Büyükşehir Belediyesine Bağımsız Başkan Adayı olan Eylem Sarıoğlu’ya direnişlerinin 282. gün...

Kocaeli Bağımsız Adayı Reyhan Başaran Flormar işçi...

Kocaeli Bağımsız Adayı Reyhan Başaran, direnişlerinin 282. gününde olan Flormar işçilerini etti. Baş...