Cezaevindeki Arin bebek resmen eriyor!
Urfa Cezaevi’nde annesi Esma Yılmaz ile birlikte kalan 14 aylık astım hastası Arin bebeğin ilaçlarının kesilmesiyle birlikte kilo kaybı devam ediyor.

Urfa Cezaevi’nde annesi Esma Yılmaz ile birlikte kalan 14 aylık astım hastası Arin bebeğin ilaçlarının kesilmesiyle birlikte kilo kaybının devam ettiğini söyleyen baba Mihdi Yılmaz, “Bir çocuğu annesiyle Mardin’e göndermek bu kadar zor mu? Bu kadar mı çaresiz bu devlet bu hükümet” diye isyan etti.

Urfa 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde annesi Esma Yılmaz ile birlikte kalan Arin bebek 14 aylık oldu. Cezaevi’nde büyüyen astım ve bronşit hastası Arin bebeğin durumunun her geçen gün kötüye gittiğini belirten baba Mihdi Yılmaz, bu hafta açık görüşte kızının iyice zayıfladığını ve gözaltlarının morardığını söyledi.

‘ASTIM KRİZLERİ ARTTI’
Cuma günü cezaevine giderek eşi ve kızını gören Yılmaz, “Arin’in ilaçları kemik erimesine neden olduğu için kesilmiş. İlaçları içemediği için de astımı artmış” dedi. Arin’in astım krizlerinin sıklaşması üzerine cezaevi tarafından hastaneye götürülmeye çalışıldığını; ancak eşi Esma Yılmaz’ın buna izin vermediğini belirten Yılmaz, eşinin “Ring aracında götürdükleri için daha büyük eziyet oluyor. Eziyet olduğu için annesi ret etmiş. Tedavi uygulanmıyor sadece gidip, gelme eziyeti oluyor” dediğini belirtti.

‘ARİN’İN GELİŞMESİ İÇİN TOPRAK ZEMİNDE YÜRÜMESİ GEREKİR’
Arin’in midesindeki reflüden kaynaklı annesinin sütünü de ememediğini dile getiren baba Yılmaz, “Eşim Arin’in süt dışında yemek de yemediğini söyledi” dedi. Yılmaz, eşinin geçen hafta içerisinde cezaevinde bir sosyoloğun işe başladığını ve Arin ile ilgili “Çocuğun gelişmesi için merdivenlerde ve toprakta yürümesi gerekir” dediğini aktardı.

‘CEZAEVİNİN KÖTÜ KOŞULLARI DEVAM EDİYOR’
Arin’in sağlık durumunun yanı sıra cezaevi koşullarının da hala kötü olduğunu dile getiren Yılmaz, cezaevinde hala suların günde bir saat verildiğini, yemeklerin kötü olduğunu ve sıcaklardan içerde büyüklerin dahi yaşayamaz hale geldiği bilgisini paylaştı. Eşinin ve diğer tutuklulara mektuplarının ayda bir verildiğini de ifade eden Yılmaz, “Eşim gönderdikleri mektupların ‘sürekli adres bulunmadı’ diye geri geldiğini, Adalet Bakanlığı, Cezaevi müdürlüğü ve çeşitli kurumlara yazdıkları dilekçelerin de verilmediğini söyledi” diye konuştu.

‘MARDİN’E SEVK ETSİNLER ‘
Yılmaz, eşinin yetkililere seslenerek, “Ben denetimli serbestlik ya da cezamın ertelenmesinden vazgeçtim. Beni Mardin’e sevk etsinler. En azından Arin’i gündüz tedaviye götürür akşam yanıma getirebilirsiniz. Arin kardeşlerini, babasını görür, tanır. En azından normal çocuk gibi gelişimi sağlanır” şeklinde çağrıda bulunduğunu söyledi.

‘SESİMİZİ DUYUN’
Çocuğunun ve eşinin yaşadıklarına tepki gösteren Yılmaz, “Bir çocuğa sahip çıkamayacaksa bu devlet olur, MHP olur, AKP olur, CHP olur, HDP olur ne diyelim ki bu bir insani taleptir. Sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Çocuğumuzun durumu kötü, çocuğumuz ölüyor. Ev hapsinden, ertelemeden vazgeçtik. Çocuğumuzu Mardin’e gönderin, onun suçu ne” diye sordu.

‘ARİN DIŞINDA 3 ÇOCUĞUM DAHA VAR’
Arin dışında 3 çocuğu daha olduğunu kaydeden Yılmaz, her hafta görüş günü sabah erkenden evden çıkıp, gece yarısı dönmek zorunda kaldığını belirterek, şöyle konuştu: “Arin dışında 3 çocuğum daha var. Bunların okulları var. Onlarda kendi başlarına sorumluluk istiyor. Şimdiye kadar iğne ucu kadar bir adım ileri gidemedik, kimse sesimizi duyup, bir şey yapamadı. Olacak, yapılacak, getirilecek denildi. Ama bir şey yapılmadı. Bu da çocuğumun durumunun her geçen gün kötüye gitmesine neden oluyor.”

‘BU DEVLET BU KADAR MI ÇARESİZ’
Yetkililerin seslerini duymamasına isyan eden Yılmaz, “Bir çocuğu annesiyle Mardin’e göndermek bu kadar zor mu? Bu kadar mı çaresiz bu devlet, bu hükümet. Yarın eğer Arin yaşarsa ve cezaevinde büyürse demeyecek mi ‘benim günahım, suçum neydi? Annem ne yapmış?’ Ne diyeyim ki artık söz kalmadı” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: MA

İlgili haberler
Arin bebeğin ilaçları kesildi, raporları kayıp, du...

Annesiyle birlikte 9 aydır cezaevinde kalan astım ve bronşit hastası Arin bebeğin ilaçları yine kesi...

İlaçları verilmeyen Arin bebeğin durumu ağırlaşıyo...

Annesiyle birlikte 9 aydır cezaevinde bulunan 13 aylık astım hastası Arin bebeğe ilaçları verilmiyor...

ARİN BEBEĞİN CEZAEVİ GÜNLERİ: Can çekişiyor, kriz...

Cezaevinde annesiyle kalan 13 yaşındaki Arin bebek astım krizi geçirdiğinde can çekişiyor, krizi anc...