Çorlu’daki tren kazasında yakınlarını kaybeden kadın: Burada cinayet işlendi!
Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşanan tren kazasında yaşamını yitirenler için anma etkinliği düzenlendi. Anmada konuşan ve kazada yakınlarını kaybeden Zehra Bilgin, olayın cinayet olduğunu söyledi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde, 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasında yakınlarını kaybedenler ve yaralananların aileleri, olay yeri yakınlarındaki raylara karanfiller bırakarak, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Kazada kardeşi ile kızını kaybeden Zeliha Bilgin grup adına konuştu. Bilgin, yaşanan olayın ihmal sonrası cinayet olduğunu savunarak, sorumluların cezanlandırılması gerektiğini söyledi.
Bilgin, “Tren kazası adı altında burada bir ‘cinayet’ işlendi burada. Bizler 25 canımızı kaybettik. 318 yaralımız bu yaralılar içinde de uzvunu kaybedenler var. Cinayet diyorum bu sizlere ağır gelebilir, bu cinayette sadece ihmal değil, ihmalsizlikler zincirini bildiğim için cinayet diyorum” dedi.

Diğer aileler de sırasıyla söz hakkı aldı.

Programa katılan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise mecliste meselenin takipçisi olduklarını belirterek, kazada ihmali olanlara gereken cezanın verilmesi için çalışmalar sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından köy yakınından geçen rayların bulunduğu bölgeye gidilirken, yaşamını yitirenlerin fotoğrafları taşındı. Rayların üzerine karanfiller bırakılırken, ölenlerin yakınları gözyaşları döktü. Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden kalkan ve İstanbul Halkalı'ya giden yolcu trenine de karanfiller atıldı.

İlgili haberler
Ayşe Bülbül’e oğlunun hesabını kim verecek?

Eren Bülbül Maçka’da yaşanan saldırıda yaşamını yitirmişti. Jandarma tarafından operasyon yerine göt...

Çorlu’da kadınlardan ‘Atma, paylaş’ kampanyası

Çorlulu kadınlar ‘Atma, paylaş’ kampanyası ile bir araya gelip eşyalarını paylaşıyor, dertlerini kon...

Çorlu’da çocuk istismarı protesto edildi

Çorlu’da 25 yaşındaki erkek, komşusu olan 5 yaşındaki çocuğu istismar etti. Anne karakola başvurdu ‘...