Çukurova Üniversitesi öğrencisi kadınlar sorunlarını tartıştı
25 Kasım etkinlikleri kapsamında Çukurova Üniversitesi Kadın Çalışmaları Topluluğu’nun çağrısıyla bir araya gelen kadın öğrenciler üniversitede neler yapabileceklerini tartıştı.

Melike Yıldırım moderatörlüğünde, Adana Kadın Platformundan Avukat Sevil Aracı ve kadın öğrenciler ile gerçekleştirilen forumda kadın dayanışmasının, birlik oluşturmanın mücadeleyi güçlendireceği üzerinde duruldu. İBBF 4. Sınıf öğrencisi Seren, üniversitede yaşanan tacizlere değinerek önlem bağlamında etkin bir taciz önleme biriminin oluşturulması gerektiği üzerinde durdu. Seren, “Üniversitemizde aynı zamanda bir kadın çalışmaları kulübüne ihtiyaç vardır” dedi.

‘KADIN SORUNU SINIFSALDIR’

Hukuk öğrencisi Rojda ise kadın sorununda hukuğun eksikliğinden söz ederek yasal boşluklara değindi. Avukat Sevil Aracı ise “Üretim ilişkileri değiştikçe yerleşik hayata bağımlı kalınması sonucu kadının üretim içerisinde rolü silikleşiyor” diyerek ev içinde hapsedilen üretim gücü elinden alınan kadının geriye düştüğünü ifade etti. Üretim sürecinin dışında bırakılan kadının ikincil konuma itildeğinde hemfikir olan kadın öğrenciler “Kadın sorunu temelde sınıfsal sorundur” vurgusunu yaptı.

‘HÜKÜMET POLİTİKALARI KADINI AİLE İÇİNDE KONUMLANDIRIYOR’

Kadın sorununu değerlendiren kadın öğrenciler bu çağın en önemli probleminin gericileşen bir pozisyonda olan hükümetin kadına bakış açısıyla mücadele etmek olduğunu belirtti. Öğrenciler yaşanan durumu “Hükümet politikaları kadını kadın olarak görmüyor, aile içinde konumlandırıyor, sosyal yaşam içerisinde görmek istemiyor.” şeklinde açıkladı.

Üniversitede kulüpleşme ile beraber daha çok kadına ulaşılabileceği, dayanışma ve birlik içinde kadının yalnız hissetmeyerek daha çok mücadelede bulunacağı üzerinde duruldu. Kulüpleşmenin ihtiyaç olduğunda hem fikir olan öğrenciler şiddeti önleme birimini önlerine hedef koyarak buluşmayı sonlandırdı.

İlgili haberler
Krizsiz, şiddetsiz, savaşsız, sömürüsüz bir dünya...

Kadınlar 25 Kasım’da kadın cinayetlerine, şiddete, istismara, eşitsizliğe, ayrımcılığa, krizin derin...

Bir 25 Kasım buluşması: Kadınlar artık yalnız hiss...

Batıkent Kardelen Mahallesi’ndeki kadınlar 25 Kasım dolayısıyla bir araya geldi. Kadınlar, haklarını...

25 Kasım 2019 || Birlikteyiz, değiştireceğiz!

Dünyada olduğu gibi Türkiye’nin dört bir yanında da kadınlar 25 Kasım’da şiddete, ayrımcılığa, eşits...