Denizli Ekmek ve Gül Grubu: Geçmediğimiz köprüler için kaynak var, çocuklar için yok mu?
'Her okulda 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek haktır!' kampanyası için Denizli Ekmek ve Gül Grubu basın açıklaması gerçekleştirdi.

Denizli Ekmek ve Gül Grubu, bugün Candoğan Parkı’nda “Her okulda 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek haktır!” demek için basın açıklaması gerçekleştirdi.


Açıklamaya KESK’e bağlı sendikalar, DERİTEKS, EMEP, HDP, Yeşil Sol Parti, TİP ve Veli-Der Denizli Şubesi destek verdi.

Açıklamayı Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu'ndan Seher Zeytun Doğan okudu.

Yapılan açıklamada çocukların besine erişememesinin yarattığı çok boyutlu sorunlara “Sağlıklı, doyurucu ve besleyici gıdaya erişim, ailesinin imkanlarına bakmaksızın her çocuğun hakkı. Bu hakka erişim; çocukların bugünkü fiziksel sağlıklarını, zihinsel gelişimlerini, akademik gelişimlerini ve okula devamlılıklarını etkilediği gibi, çocuk işçiliği, çocuk yoksulluğu, ileri yaşlarda ortaya çıkacak kronik sağlık sorunları gibi çocukların geleceklerini de etkileyecek çok boyutlu sonuçlara ve eşitsizliklere yol açıyor” denerek değinildi.

Açıklamada, “Beslenme hakkı koşulsuz olarak her çocuğa sağlanması gereken temel bir hak ve bu hakkı sağlamak devletin ertelenemez görevi. Bu hakkın etkili ve pratik hayata geçirilmesi mümkün. Başlatmış olduğumuz kampanyamızdan sonra; Ankara/Çankaya Belediyesi, Kocaeli/İzmit Belediyesi pilot okullarda, İstanbul/Beylikdüzü Belediyesi tespit ettiği ihtiyaç sahibi 1075 çocuğa ücretsiz yemek dağıtımına başladı. Çok büyük kaynaklara gerek olmadan ücretsiz yemek sağlanabilir ancak burada mesele kaynak yokluğu değil, kaynakların nereye ayrılacağına karar verilirken yapılan tercihler. Geçmediğimiz köprüler, ulaşılamayan hastane doluluk taahhütleri, bir günde silinen milyonlarca dolarlık vergi borçları için kaynak var da çocuklar ve onların geleceğini bu denli etkileyen bir sorunun çözümü için kaynak yok öyle mi? Buna kimse bizi inandıramaz. Ayrıca, temel hakların kullanımında, çocuklar söz konusu olduğunda devlet, maliyet hesabı yapamaz! Denizli’de de sürdürdüğümüz imza kampanyasına binlerce emekçi, veli, öğrenci destek verdi. Bu can yakıcı mesele seçim sonrasına ertelenebilecek bir mesele olmadığı gibi imza atanlarla yaptığımız görüşmelerde veliler ödediğimiz vergilerin nereye harcandığını sordu. Devletin sadece ücretsiz yemek değil tümüyle ücretsiz nitelikli eğitim için harekete geçmesi talebini dile getirdi. Mahallelerde, okul önlerinde, işyerlerinde bulunduğumuz her yerde bu hakkın tanınması ve güvence altına alınması için çalışacağız. Çocuklarımızın sağlığı ve geleceği için hakkımız olanı birlikte kazanalım. Yerel yöneticilere, sağlık ve eğitimden sorumlu devlet yetkililerine bu sesi birlikte duyuralım” denildi.

Fotoğraflar: Ekmek ve Gül

İlgili haberler
Denizli’den veliler: Vergi ödüyoruz, okullarda ücr...

Denizli Ekmek ve Gül Kadın Grubu ‘Okullarda 1 öğün ücretsiz, sağlıklı yemek’ kampanyasını Denizli'de...

Barınma, beslenme, eğitim haklarımızın talan edilm...

Beslenme, barınma ve eğitim sorunu ne kadar ekonomik görünürse görünsün politik bir muhtevası var. Z...

Meclis göreve: Okullarda 1 Öğün Ücretsiz, Sağlıklı...

Meclis 1 Ekim’de açılıyor. Meclisin önünde çocukların okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemeğe e...